Çekirge istilasının Türkiye sınırlarına kadar dayanması kıyamet alametlerinden birisinin de adeta habercisi oldu. A'raf Suresi 133. ayetinde belirtildiği üzere acaba çekirge istilası bir kıyamet habercisi mi?

Çekirge istilası konusunda uzmanlardan üst üste uyarılar gelmeye devam ederken dünya bir taraftan da corona virüs salgınıyla boğuşmaya çalışıyor. A'raf Suresi 133. ayetinde yazan çekirge istilası gerçekten de kıyametin bir habercisi olacak mı sorusu ise kafaların karışmasına neden oluyor.

Çekirge istilası şu günlerde en çok aranan kelimelerin başında gelmekte. Zira dünya şu anda corona virüsü ile boğuşurken art arda yaşanan kötü olayların akabinde çekirge istilası da kıyamet alametlerinden biri olarak gösterilmekte.

ÇEKİRGE İSTİLASI NEREDE?

Doğu Afrika ülkelerinde çiftçilerin hayatını zindan eden çekirgeler aylardır önlerine gelen her şeyi istila ediyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yayınlanan rapor doğrultusunda ise özellikle Kenya, Somali ve Etiyopya’da durumun oldukça kritik olduğu ve yeni çekirge sürülerinin baş gösterdiği ifade ediliyor.

ÇEKİRGE İSTİLASI TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Yayınlanan raporda çekirgelerin etkisini göstereceği ülkeler arasında Kenya, Somali, Etiyopya, Sudan, Eritre, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İran ve Pakistan varken Türkiye'nin bu ülkelerin dışında olduğu kaydedildi.

A'raf Suresi 133. ayetinde belirtildiği gibi; Biz de, her biri ayrı ayrı birer mucize olmak üzere başlarına tufan, çekirge, ürün güvesi (haşarat), kurbağalar ve kan gönderdik. (Hiçbirinden ders almadılar.) Büyüklük tasladılar ve suçlu bir kavim oldular.

فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمُ ٱلطُّوفَانَ وَٱلْجَرَادَ وَٱلْقُمَّلَ وَٱلضَّفَادِعَ وَٱلدَّمَ ءَايَٰتٍ مُّفَصَّلَٰتٍ فَٱسْتَكْبَرُوا۟ وَكَانُوا۟ قَوْمًا مُّجْرِمِينَ

Fe erselnâ aleyhimut tûfâne vel cerâde vel kummele ved dafâdia ved deme âyâtin mufassalâtin festekberû ve kânû kavmen mucrimîn(mucrimîne).

Editör: TE Bilişim