Türkiye gazetesi yazar Cem Küçük, bugünkü yazısında, "Türkiye’de hukukta sıkıntı var ama muhaliflerin dediği gibi değil. Muhalifler bütün davaları kazanırsa onlara göre hukuk iyi. On dava kazanır, bir tane kaybederlerse hukuk yok!" görüşünü savundu.

Küçük, gazeteci İsmail Saymaz'la aralarındaki davayı köşesine taşıyarak, "Az zekâlı İsmail, İstinaf sonucunu beklemedi. Aslında hukuka inanıyor. Çünkü orada da davayı kazanacağına yüzde yüz emindi. Ama istediği gibi olmadı. İsmail’den daha az zekâlı olan birileri de İsmail’in dava kazandığını sanmış, ona destek oluyorlardı. Daha okuduklarını anlamayan tipler bunlar. Kıymetli okuyucularım ve izleyicilerim, bazı muhaliflerin ortalama zekâ seviyesini birkaç gündür gördünüz. Hiç endişe etmeyin, bunların bizle baş edecek kapasitesi yok. Biz bunları en zor zamanda zaten yendik. Bakın iki üç gündür cevap bile veremiyorlar. ByLock İsmail, ağlayıp durma. Kendi kitleni morfinlersin ama bizim cenaha sökmez bu. Paramı da yatır. Kış geldi çattı..." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cem Küçük, İsmail Saymaz’ı defalarca kez hedef göstermişti. Küçük, ByLock’un patent sahibi David Keynes’le haber yapan Saymaz hakkında "Az zekalı" gibi ifadeler kullanarak, “Bylock MİT’in en hassas olduğu dosyadır. Teşkilatımız çok rahatsız. Tetikçi İsmail Saymaz Mehmet Baransu gibi ağır bedel ödeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Saymaz, Küçük'e hakaret davası açmış ve mahkeme, Küçük'ün Saymaz'a 10 bin TL tazminat ödemesine karar vermişti. İsmail Saymaz, avukat ücretleriyle birlikte 18 bin lira tazminat almıştı. Ancak Cem Küçük, 29 Kasım'da kaleme aldığı köşe yazısında davanın istinaftan döndüğünü açıkladı. Saymaz, tazminatı faiziyle 23 bin TL olarak ödemeye mahkum edildi.

Editör: TE Bilişim