Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklif'ine ilişkin MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı:

"AK Parti ve MHP ne yaparsa yapsın her şeye karşıyız misali elinizden geldiğince karşı çıkıyorsunuz. Bu kin ve nefret niye? Bekçiye eşkıya muamelesi yapmak, adeta terörist gibi davranmak da ne oluyor? Bu memlekette terörist arıyorsanız PKK'lı vatan hainleri var. FETÖ'cü şerefsizler var. Pensilvanya'daki sümüklünün itleri var. Öyleyse bekçiden ne istiyorsunuz ki böylesine acımasız davranıyorsunuz?" dedi.

Teklifle, bekçilerin hak ve hukuklarının düzenleneceğini söyleyen Enginyurt, "Çok önemli bir kanun çıkarılacak, hazırlayanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"İnşallah bekçi kardeşlerimiz, burada yapılan eleştirileri de dikkate alırlar, daha sıcak ve sempatik bir tavır sergilerler. Bekçiler, hiç kimsenin kolluk kuvveti değil. Bu memlekette birileri baş kaldıracaksa, isyan başlatacaksa veya darbe yapacaksa bekçiye de polise de gerek yok 83 milyon Türk milleti darbeye karşı gelir."

Editör: TE Bilişim