Trabzon doğumlu Kaşif Kozanoğlu, istihbaratçı ve Türk subayıydı. Bilge lider Aliya İzzetbegoviç, Sırp keskin nişancılarla başa çıkamıyorken, Türkiye'den giden ekibin başında bulunan Kemal Kahraman diye tanınan şahıs aslında o idi, yaralandı ama keskin nişancıları da temizledi.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin çok iyi bir eğitime ihtiyacı vardı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın en gözde, parlak isimlerinden olan, atış gösterilerinden insanın nefesini tutup izlediği komutanlardan birisi Binbaşı Kaşif Kozinoğlu, diğeri de Yüzbaşı Levent Göktaş'tı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1992'de Azerbaycan'a 12 kişilik Özel Kuvvetler timi gönderildi. Tim komutanı Kaşif Kozinoğlu, yardımcısı ise Levent Göktaş'tı. Alt yapıyı oluşturup silahlı kuvvetleri eğitmeye başladılar. 1994 yılında Azerbaycan'a bir başka ünlü komutan daha gitti. Özel Kuvvetler eski Komutanı Engin Alan, çalışmaları koordine etti, çağdaş, güçlü, kendi topraklarını koruyacak bir ordunun kuruluşunu gerçekleştirilmesinde büyük emekler harcadı.

Binbaşı Kaşif Kozinoğlu, yurtdışı görevindeyken Türkiye'ye çağrıldı ve “Ergenekon Davası” kapsamında Silivri Cezaevi'ne konuldu. Orada hayatını kaybetti. Onun vefatıyla ilgili soru işaretleri hala devam ediyor.

Editör: TE Bilişim