Change.org’a imza herhangi bir konu hakkında imza verdiğinizde, “Maddi Destekçi Ol” kısmı ile karşılaşıyorsunuz.

Sorunlar zinciri burada başlıyor.

“Bu paralar nereye gidiyor?” sorusu ayrı ve çetrefilli bir konu olmakla birlikte, Change.org’un uluslar arası bir kuruluş olduğunun altını çizmekte fayda var.

“Maddi Destekçi Ol” kutucuğunda “Verdiğin destekle, aylık yayınlanan Change.org destekçi bülteni e-posta adresine ulaştırılacak.” 

Aslında bu metincikten size bir bülten satıldığını ve bunun karşılığında ise 50 – 30 – 20 ve Diğer seçenekler kısımlarından bir ücret talep ettiğini, ama bu ücretin gönüllülük esasına dayandığını anlıyoruz.

Yani bağış yapmazsanız da bu bülten size gelecek.

Bağış yapıldığı an siz iptal edinceye kadar bu ücret sizin kartınızdan çekilmeye devam edecek.

Minik bir ayrıntı olan“Aylık destek miktarı” yazısı bazen gözden kaçabiliyor.

Ta ki siz durumu fark edip Change.org’ta bulunan mail adresine iptal maili atıncaya kadar.

Bu noktada insanın aklına iki soru geliyor.

Neden tek seferlik bağış yok?

Bağış yapmak bu kadar kolayken, iptal için neden bu kadar uğraşıyoruz?

İnternette Change.org hakkında olumsuz pek bir şey bulunmazken,işe yarayıp yaramadığına siz karar vermelisiniz.

Ama şikeyetvar.com’da yüzlerce şikayet başlığı mevcut.

Ve hemen hemen hepsinin derdi aynı.

Bağış neden her ay alıyor, neden iptal edemiyorum?

İşte birkaç örnek;

Hanife

11.12.2019 Change org sitesi kredi kartımdan 10 lira para çekmiş. Para mı iade edin ben böyle bir bağış yapmadım dün. Birinin hesabından izinsiz para çekmek nedir ya. Sinir bozucu bir duygu bu artık bunları yapmayın ya. Paramı hesabıma geri iade edin.

Samet

Change.org Kredi Kartımdan Para Çekilmiş Sadece o ay için bağış yapmak istedim ama sonra ki ayda kredi kartımdan para çekilmiş. Bu aydan sonra bağış olarak kartımdan para çekilmemesini ve üyeliğimin iptal edilmesini rica ediyorum. Ben tek seferlik diye bağış yapmıştım fakat aylık olarak çekiliyormuş. İlgililerin ilgilenmesini rica ediyorum.

Sartuk
Change.org Sitesinden Bilgim Olmadan Kredi Kartımdan 2 Defa 20 TL Bağış Alındı. Change.org sitesinden bilgim olmadan kredi kartımdan 2 defa 20 TL bağış alındı. Son yıllarda ödeme bilgimi Change.org ile paylaştığımı da hatırlamıyorum. Hangi kampanya için çekildiğini de bilmiyorum? Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Fatih

Change.org Hesabımdan 50 TL Çekmiş Change.org hesabımdan 50 TL çekmiş. İşlem, bilgim olmadan gerçekleştirilmiş. Konu hakkında bilgi istiyorum. Bir de kredi kartı bilgilerimi sisteminizden silmenizi rica ediyorum. Bana ulaşırsanız gerekli bilgileri vereceğim. Yapmış olduğum bağış ve çekilen tutar hakkında bilgi istiyorum

Onur

Change.org Site Otm Olarak Ücret Kesmesi İstek Dışı! Change.org sitesine bir kereye mahsus yapmış olduğum bağışı otomatik olarak düzenli olarak her ay çekmektedir. Kendi bankamı aradığımda bu konuyla alakalı bir şey yapamadıklarını söylediler. Change.org sitesine sadece mail atabiliyorum herhangi bir numara bulunmamaktadır. İptal işlemiyle alakalı yardımcı olunmasını istiyorum.
 

Editör: TE Bilişim