Candaş Tolga Işık'ın programına katılan Kılıçdaroğlu, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerginliğe ilişkin "Azerbaycan'ın toprakları işgal altında. Ermenistan işgal ettiği topraklarla ilgili hakimiyet kurmak istiyor haksız bir şekilde. Böyle bir ortamda hangi devlet olursa olsun Azerbaycan'a destek vermesi lazım. Azerbaycan'ın her koşulda yanındayız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“SARAY’DA OTURAN VATANDAŞIN NE YAŞADIĞINI BİLEMEZ”

Ne olursa olsun bu ülkede 700 bin üzerinde kahvehane var. 1,5-2 milyon kişi gelirlerini buradan sağlıyor. Siz bu insanların dükkânlarını kapattınız. Pandemi var diye. Sonra açıldı. Dükkânı kapatırken iktidar şu soruyu sordu mu? Dükkânını kapat kiranı 3 ay ben ödeyeceğim. Anayasada açık bir madde var devlet esnaf ve sanatkârların yanındadır. Siz anayasayı çiğniyorsunuz. Ben kahvehanecilerin sesi oldum. Bütün garibanların sözcülüğünü yaparım. Gidin kırtasiyecilere sorun ne durumdalar? Saray'da oturanlar bunları bilemez. Ben bu süreç içerisinde şoförler, kahvehaneciler, servisçiler, apartman görevlileri ile konuştum. Bunların bir sorunu var mı diye düşündüler mi?

Borç alan emir alır diyorlar ya. Bütün emirleri oradan alıyorlar. Berberler için şöyle; dükkânları kapandı uzun süre. Bunlar nasıl geçindi? Bunların kirasını ödeyelim diyen  oldu mu? 3-6 ay kira almayalım dediler mi? Taksiciler. Bir taksici 3 aileyi geçindirir normal koşullarda. 24 saat çalışır sıra ile görev yaparlar. 3 ay, 6 ay çalışamadılar. Dediler mi? Senin kredin ne oldu, ne yapıyorsun? Vatandaşa dükkânını kapat diyorsun.

“5’Lİ ÇETENİN GARANTİ ÜCRETTEN ALDIĞI PARA 7 MİLYAR TL”

Bu 5'li çetenin garanti ücretten aldığı para ne kadar biliyor musunuz? 7 milyar TL! 7 milyar TL'ye yaklaşan parayı alma, ben bunu vatandaşa dağıtacağım de. Berbere, taksiciye fedakârlık yap diyorsun! O beylere gelince hayır diyorsun.

"KİME HİZMET EDİYOR BU DEVLET?"

18 yıldır bu ülke ekonomik buhranla karşı karşıya. Bu ülkenin milli parası Türk Lirası mı, dolar mı euro mu? Devlet borçlanırken dolar üzerinden borçlanıyor. Neden? Kime hizmet ediyor bu devlet. Para var, bütçeyi doğru düzgün yaparsanız yapılır.

Son günlerde dolar tırmandı değil mi? Hazineye yaklaşık 1 aylık maliyeti 86 milyar TL. Peki bu hazine açığı nereden giderecek? Bu borç yükünün altına ülkeyi kim soktu?

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Zaten yönetemiyorlar. Onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor. Fatura kime çıkıyor garibana çıkıyor. Fatura yine garibana çıkıyor.

MUHİTTİN BÖCEK’İN SAĞLIK DURUMU

Sayın Muhittin Böcek’in durumuyla ilgilenen hekimler hatta daha doğrusu üniversite açıklama yapıyor. Biz de dolayısıyla o açıklamaları dinliyoruz. Umarım kendisi kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur, görevinin başına döner.

"CHP, BU ÜLKEYE DEMOKRASİ GETİREN PARTİDİR"

Bizim partimiz bu ülkeye demokrasi getiren partidir. Bizim partimizde her şey rahatlıkla tartışılır. Mustafa Kemal Atatürk, Meclis’te kendisini eleştirenlere hep saygı duymuştur. Kendisini eleştirenlere Meclis kürsüsünden konuşmalarının kesilememesi ve kendilerini ifade etmeleri için fırsat tanımıştır.

Şimdi CHP bu ülkeye bakın, hiçbir dayatma olmadan tek partili dönemden çok partili döneme geçmiştir.

Genel Başkan da il başkanları da eleştirilebilir. Şimdi şöyle bir algı oluştu. Bir partinin liderini hiç kimse parti içerisinden eleştiremez. Bakın AKP öyle yapıyor. AKP’de demokrasi yok ki. Orada demokrasi kültürü de yok zaten. Tek adam rejimi var. Aslında AKP diye bir parti yok.

"AZERBAYCAN'IN HER KOŞULDA YANINDAYIZ"

Azerbaycan'ın toprakları işgal altında. Ermenistan işgal ettiği topraklarla ilgili hakimiyet kurmak istiyor haksız bir şekilde. Böyle bir ortamda hangi devlet olursa olsun Azerbaycan'a destek vermesi lazım. Azerbaycan'ın her koşulda yanındayız.

Biz milli kurtuluş savaşını veren bir ülkenin insanları olarak Filistin ve Azerbaycan halkının yanlarında olacağız. Kendi ülkelerinin haklarını savunuyorlar. Azerbaycan'ın haklı olduğunu bugün Ermenistan'ın yanında olanlar bile biliyor.

Editör: TE Bilişim