CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününe, Kızılcahamam Orman Deposu mevkisinden başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Son derece memnunum. Adalet kavramına verdiğimiz önemi, artık bütün dünya biliyor. Adalet, hak ve hukuk birbirinden ayrılmaz kavramlar. Biz, herkes için adalet istiyoruz. Herkes için hak ve hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kimseye kötü söz söylemiyoruz. Kimseye yan bakmıyoruz. 80 milyonun bir arada, kardeşçe yaşamasını istiyoruz. 80 milyon, bir arada ve huzur içinde yaşasın. Hepimizin istediği bu" diye konuştu. 

"BİR YERDE İNSAN VARSA ADALET DE OLMAK ZORUNDA"
Adalet için yürüdüklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bize saldırılar olabilir. Bizi eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla kararlılıkla azimle adalet için yürüyeceğim; 80 milyon için. Dün yürüyüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altında yaptık. Gelip, geçen kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüşlerdir; 'Bu insanlar, bu yağmurun altında niye yürüyor?' Onlara şunu söylemek isterim. Biz, adalet için yürüyoruz. İnsan varsa bir yerde, adalet de olmak zorundadır"

KILIÇDAROĞLU, KIZILCAHAMAM'A VARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününde Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'ne vardı. 'Adalet Yürüyüşü', farklı kesimlerden katılımlarla Kızılcahamam'da devam etti. 
Öte yandan yürüyüşe CHP'li milletvekillerinin yanı sıra Ergenekon davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra delillerin sahte olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi de katıldı. 

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE KALP KRİZİ GEÇİREN HASAN TATLI KURTARILAMADI

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününe katılarak, yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren 69 yaşındaki Hasan Tatlı, sevk edildiği Ankara Numune Hastanesi'nde kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Hasan Tatlı'nın ölüm haberini öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üzgün olduğunu belirterek, Tatlı'ya Allah'tan rahmet diledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 'Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününde, saat 09.20'de yürüyüşe geçti. Yaklaşık 70 dakikalık yürüyüşten sonra saat 10.30 sıralarında, Kahramankazan'ın Kurtboğazı sınırları içerisindeki İğdir Mahallesi yol kavşağında mola verildi. Bu sırada SGK emeklisi olan Hasan Tatlı, arkadaşlarının arasında otururken, fenalaşarak geriye düştü. Olay yerinde bulunan 112 ekibine ait ambulansta ilk müdahalesi yapılan Tatlı, Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

KALBİ BİRKAÇ KEZ DURMUŞTU

Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran 69 yaşındaki Tatlı, acil serviste kalp masajı yapıldıktan sonra yoğun bakım ünitesine alındı; ancak bir süre sonra ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir'le İstanbul Milletvekili Ali Şeker de Tatlı'yı hastanede yalnız bırakmadı. 
Kayseri nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara'da oturan 69 yaşındaki Hasan Tatlı, sevk edildiği Ankara Numune Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, bu sabah hayatını kaybetti. 

MOLA VERİLEN BÖLGEDE YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü', 5'inci günde yağmur altında devam etti. Yürüyüşe yaklaşık 2 saat mola verilen Kızılcahamam çıkışında, yağışın etkisini artırdığı görüldü. 

Kaynak: dha