CHP'nin CNN Türk kanalına boykot uygulamasına gelen destekten sonra izlenme oranlarına büyük bir darbe geldi. Kanalın reytinglerinde yaşanan düşüş sonrasında sosyal medya üzerinden takipçilerinin de azaldığı gözlemlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan tarafından son yapılan açıklamada CNN Türk kanalına boykot kararı aldıklarını basın toplantısında duyurmasının akabinde vatandaşlardan da bu olaya büyük bir destek geldi. CHP'nin bu boykot kararı daha ilk günden etkisi gösterdi ve kanalın reytinglerinin düşüşe geçtiği gözlemlendi.

A Haber'e Benzediler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son açıklamasında CNN Türk boykotundan bahsetti. Kılıçdaroğlu, CNN Türk kanalının yanlı bir tutum göstererek CHP üzerine bir baskı kurulduğundan söz etti. Kanalın sürekli olarak CHP'yi eleştirdiğini ve A Haber'in yolundan gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, kamuda çıkan haberlerin anlamsız bir hale getirilerek algı çalışması yapıldığını ve böyle yorumlara asla izin verilmeyeceğini ifade etti.

CNN Türk kanalının A Haber'e benzeme yolunda gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, boykot kararı aldıklarını ve buna vatandaşların da destek verdiğini iletti. Kanalın CHP yönündeki haberlerin olumsuz taraflarında hiçbirisinin doğru olmadığına değinen Kılıçdaroğlu, onlara kendi yönlerinde olumlu haberlerde yapmak istediklerini söylemediklerini dile getirdi.

CNN Türk Boykot

Editör: TE Bilişim