Habererk / Haber Merkezi

İzmir’in Menderes ilçesinin CHP’li Başkanı Mustafa Kayalar, Hobi bahçeleriyle ilgili olarak kanunun çıkması sonrası Valilik tarafından gerekli işlemlerin yapılmasının istendiğini belirtmesi tepki çekti.

Kayalar tepki çeken açıklamasında, “Bizim ilçemizde 5 bine yakın hobi bahçesi var. En çok hobi bahçesinin olduğu ilçelerden bir tanesiyiz. Valilikten gelen yazı üzerine ilçemizde bulunan hobi bahçelerine ceza kesmek zorunda kaldık. Şimdi de yıkıma başlayacağız. Hobi bahçeleri konusunda hiçbir şekilde taviz verilmiyor. Eğer bunu yapmazsak Valilik tarafından soruşturma açılacak. Bize gönderilen yazıda hiçbir şekilde bahane üretilmemesi ve yıkımların gerçekleştirilmesi isteniyor. Kanunda bunu söylüyor zaten. Hakkında yıkım kararı olan yapıları yıkmazsak eğer Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yıkım gerçekleştirilecek ve yıkım masrafları yüzde 100 fazlası ile belediyelerden alınacak. Hal böyle olunca biz de hobi bahçelerini yıkıma sevk etmek zorunda kaldık, önümüzdeki aylarda bu yapılar planlı şekilde, program dahilinde yıkılacak. Vatandaşlarımızın da hobi bahçelerine itibar etmemesini istiyoruz. Lütfen bu konuda dikkatli olsunlar” şeklindeki ifadeleri kullandı.

“DEPREMDEN KORKTUK, HASTALIKTAN KORKTUK BURADA KİMSE YOK. EVİMİZDE DİNLENMEK İSTİYORUZ”

İzmir Hobi Bahçeleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuğba Tekin buna yönelik yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Tekin açıklamasında, “Burada yaşamak istiyorum. Burada tedavi görüyorum. Temiz hava. Rahatlık istiyorum. Evimize karışmasınlar. Evimizi yıkmasınlar. Burada huzurlu mutluyuz. Depremden kaçtık geldik buraya. Buradan nereye gidelim. Depremden korktuk, hastalıktan korktuk burada kimse yok. Evimizde dinlenmek istiyoruz” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Ayrıca hobi bahçelerinin yıkılmasını istemeyen vatandaşlar duruma isyan etti.

İŞTE İSYAN EDEN VATANDAŞLARIN AÇIKLAMASI VE RESİMLERİ:

Editör: TE Bilişim