YSK, 31 Mart’taki İstanbul seçimini kazanan Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını da iptal etti ve İstanbul’daki yeni seçim tarihini 23 Haziran olarak belirledi.

Seçim tarihinin yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle, CHP’nin yazlık bölgelerdeki ilçe belediyelerinden dikkat çeken paylaşımlar yapıldı.

CHP’li İzmir’in Çeşme Belediyesi, Muğla’nın Datça Belediyesi ve Antalya’nın Kepez Belediyesi, "İstanbul’dan gelen Fırtına nedeniyle 23 Haziran'da Çeşme'de denize girmek, hatta ilçemize gelmek tehlikeli ve yasaktır" şeklinde paylaşımlar yaptılar. CHP’li ilçe belediyeleri yaptıkları paylaşımlarla, İstanbul’da yaşayanlara sandığa gidin mesajı verdiler.

Adana Büyükşehir Belediyesi "23 Haziran'da Adana 150 derece" derken Bodrum Belediyesi "23 Haziran'da Bodrum'a kar yağacak gelmeyin" çağrısı yaptı. Tava ciğeriyle meşhur Edirne'de ise belediye başkanı Recep Gürkan, "Edirne’yi ve Edirne tava ciğerini seven İstanbullu dostlarımız: 23 Haziran’da Edirne’de tüm ciğerciler kapalı. 24 Haziran’da ciğerler benden" mesajını paylaştı.

İşte CHP’li belediyelerin yaptığı paylaşımlar:

Editör: TE Bilişim