Özdağ, Kuşadası Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Ergün Poyraz'ın cumhuriyetin kuruluş esaslarını benimseyen ve kararlılıkla savunan araştırmacı gazeteci olduğunu savundu.

Kuşadası Belediyesindeki yolsuzluk iddiasına ilişkin suç duyurusunda bulunan Poyraz'ın evinin önünde darbedildiğini anımsatan Özdağ, "Saldırıyı düzenleyen çetenin, çetenin arkasındakilerin, onlarla iş birliği yapanların hepsinin hukuki ve siyasi anlamda takipçisi olacağız. Ergün Poyraz'ın dökülen kanının hesabını bu süreçle ilişkisi olan herkesten soracağız." dedi.

Özdağ, "Bir gazeteci 'İhalede yolsuzluk var' dediği için, o ihaleyi alan şirketin mensupları tarafından dövülüyor. Olay sonrası Sayın Kuşadası Belediye Başkanı, Ergün Poyraz'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu mu, bulunmadı. Başka da bir şey demiyorum" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin sorusu Özdağ’ı çok sinirlendi. Gazeteci, “Sayın genel başkan bugün desteğinizi açıkladınız Ergün Poyraz’la ilgili. Bir sürü tehdit, şantaj, hakaret davaları var. Bu kadar savunmaya geçtiniz gazeteci ya da yazar diyeyim ki Dövülmesine, şiddet görmesine en çok tepki gösterenlerdeniz. Bu adamın böyle bir tür olduğunu biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili sünnetsiz diyecek kadar ileri giden bir yazarı korumanızın anlamı nedir?” diye sordu.

ÜMİT ÖZDAĞ'I ÇOK KIZDIRAN ERGÜN POYRAZ SORUSU

Özdağ ise, “Bakın kardeşim bir gazetecinin dövülmesine, bir gazetecinin yerlerde sürüklenmesine karşıyız. O zaman bu sorunuzu alın çıktığı yere koyun kardeşim” diye yanıt verdi.

İSMAİL TÜRK MESLEKTAŞI ERGÜN POYRAZ’A YALNIZ BIRAKMADI!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Twitter’dan yaptığı paylaşımla Gazeteci Ergün Poyraz’ı destekledi.

Türk’ün paylaşımı şu şekilde:

“Gazeteci Ergün Poyraz, Kuşadası'nda CHP belediyesinin yaptığı yolsuzlukları arıştırdı diye, yolsuzluğa konu olan PKK'lı firmanın 6 çalışanı tarafından dövüldü, öldü sandıkları için bırakmaları sonucu sağ kurtuldu. Kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk.”

Editör: TE Bilişim