Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen 2014/75025-50403 sayılı soruşturmalar ve bağlantılı olarak Türkiye genelinde bu soruşturma kapsamında Tanık/Müşteki/Bilgi Alması yapılan şahısların ifade beyanlarında çok çarpısı detaylara ulaştı bu detaylar arasında CIA ve FBI ajanları sık sık Türkiye'ye gelerek üst düzey cemaat mensuplarıyla gizli toplantılar yaptığı eğitim ve teknoloji verdiği öğrenildi. İsimleri açıklanmayan tanıklar şu ifadeleri verdi.

"Verilen ifadelerde Piramitte üst akıl olarak belirttiğim yer hoca ile birlikte hareket etmektedir. Gerçekleştirdiği operasyonlardan bunu görebiliriz. Üst akılda Türkiye’de bir operasyon yapılması kararı alınıyor. Üst akıl Türkiye’deki uzantılarına bir strateji veriyor. 17 Aralıkta yapılan operasyonun kendisine özgü bir karakteri vardır. 30 Mart seçimlerinden sonra karşılaştığımız operasyonlara baktığımızda hepsinin ortak özelliği başbakanı germek ve kızdırmaktır. Bunun amacı da toplumu germek ve vatandaşlarda umutsuzluk yaratmaktır.

CIA ve FBI TÜRKİYE İLE AK PARTİYİ DEVİRMEK İÇİN CEMAATİ KULLANDI

“CIA ve FBI, tarafından hükümete yönelik faaliyetlerine ilişkin geliştirdiği strateji gereği cemaate ait kültür merkezlerinde yetiştirilmiş kadroya değişik konularda eğitimler verdi. Bunun en iyi örneklerini ise 17 Aralık sürecinde Savcılar ve Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu operasyonları içine alabiliriz. Bu girişim, tamamen hükümeti ortadan kaldırarak devleti tüm kurumlarıyla zayıf düşürmek amacını taşımaktaydı. Bahsettiğim eğitimlere dahil olan Adli ve Güvenlik kurumlarında çalışan ancak cemaat kadrosu içerisinde yer alan şahıslar bu görevi üstlenerek harekete geçmiştir. F. GÜLEN, kendi yalan çevresine 17 Aralık süreci ile ilgili “keşke şimdi yapmasaydık diye söylediği” şeklinde bir duyumum olmuştur. Bu şekilde konuşmasının nedeni ise; yapılan bu hareketten sonuç alınamamasıdır. Eğer bur girişim olumlu sonuçlansaydı, F. GÜLEN Humeyni misali yurda dönecekti. Bu başarısızlık aynı zamanda cemaatin Amerika ve İsrail nezdinde prestij kaybetmesine neden olmuştur. Bu nedenle Ayasofya konusu gündeme getirilmiş Ayasofya konusunda hükümeti zayıf düşürmek amacıyla cemaat ve buna bağlı yayın organları tarafından kamuoyu oluşturmaya başlanmıştır.

DARBE İLE BAŞARILI OLAMAYINCA SOSYO VE EKONOMİK PLAN DEVREYE GEÇİRİLDİ

Önümüzdeki süreçte bu yapının Türkiye’de meydana gelen sosyo-ekonomik sorunları bahane ederek hükümeti ve devleti zora sokacak eylem ve faaliyet içerisinde kesinlikle yer alacaktır. Ancak bu sefer yaşanacak veya karşı karşıya kalınacak hususlarda cemaatin ilişkisi olduğuna dair somut veya soyut bir emare görülmeyecek şekilde hareket edilecek ve bu yapıya karşı toplumda tepki oluşması engellenerek gizliliğe riayet edilecektir.”

İSRAİL VE CEMAAT TARAFINDAN HAKAN FİDAN İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ

“Bu konuları değerlendirirken eski MİT başkanları ile Hakan FİDAN’ınkileri kıyaslamak lazım. Bu göreve Hakan FİDAN yerine cemaatten olan ve emniyet kökenli R.’i getirerek dış güçlerin paralel yapının hedefleri doğrultusunda hizmet ettirmek istenilmesindendir. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN rahatsızlandığı zaman cemaate ait bir hastaneye yatırıldığını duyan Hakan FİDAN hızlı bir şekilde hastaneye yetişip ameliyata mani olmuş ve cemaatin/ paralel yapının yapmak istediği tehlikeli sonuca engel olmuştur. Bu sebeple başta İsrail ve Paralel Yapı /Cemaat tarafından Hakan FİDAN sevilmeyen istenmeyen bir şahsiyet edildi"

FETULLAH GÜLEN BİR GÜN GELECEK DÜNYAYI FETHEDECEĞİZ DEDİ

“Kendisiyle yine 5. Katta yapılan bir toplantıda bulunduğumuz esnada Fetullah GÜLEN’in bizlere ‘Allah izin verirse bir gün gelecek bu dünyayı fethedeceğiz ama önümüzde Bedirler var önümüzde Uhud'lar var, önümüzde çetin geçeceğimiz yollar var. Bugünlere geldiğinde Hamzalar gibi doğranacak, kollarınız kesilecek, bedenleriniz kesilecek kütüklerde doğranan etler gibi doğranacaksınız ama bu akan kanlarınıza rağmen arkadan gelenler ayni yoldan devam edip gidecekler’ diyerek bizleri motive etti.” “Humeyni yapılanmasını baz almıştır. İletişim ağı kurmada ULAK sistemini Humeyni modelinden almıştır.”

“Özellikle Amerika’ya gidenlerin eğitim alacakları konu yanında başka bir alanda da eğitim alması sağlanıyordu. Yapı adına nerede istihdam edilecekse o yönde teknik/ operasyonel anlamda eğitim alması sağlanıyordu. Bugün yüksek düzeyde bir donanımla yurda dönüş yapıyorlar. Özellikle Amerika’da lisansüstü eğitim alıp da üniversitede benimle görüşmeye gelen devlet kurumlarında çalışan personellerin, müthiş bir donanıma sahip olduklarına şahit olmuşluğum vardır.”

CIA VE FBI TÜRKİYE İLE ORTAĞONUN MR'INI ÇEKİYOR

“Fetullah GÜLEN’in sanırım Nuriye AKMAN’a verdiği bir röportajda; Bu dünya gemisinin dümeninde Amerika var. Amerika’ya rağmen dünyada okul açamazsınız eğer bu gemide gidecekseniz kaptan Amerika’dır! fikrini savunuyordu. Bu düşünceyle İslam dininin temsilcisi olduğunu söyleyemezdi burada bu sebeple bu söylemi yumuşatması gerekiyordu ve başlık bulundu ve buna da Ilımlı İslam denmeye başlandı.”

“96 ve 97. Yıllarında CIA’dan emekli olmuş veya hala görevde olanlardan bunlar gelerek Türkiye’nin ve Orta Asya’nın MR’ ını çektiler, ayrıca cemaatin bölgedeki gücünün tespitini yaptılar ve biz de bunları gezdirdik onlara yardımcı olduk. Akabinde de bunları rapor haline getirip Amerika’ya gittiler.”

Habererk/ Lokman HAPPANİ/KİLİS

Editör: TE Bilişim