Kayak merkezine sevk edilen ekipler kurtarma çalışmasında bulundu. Arızanın giderilmesi üzerine yaklaşık 2 saat sonra telesiyej yeniden çalıştırıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kayak yapmak için dağa gelen tatilciler 2 bin 622 metrede asılı kaldı. Jandarma kar motorlarıyla bölgeye ulaştı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin Karanlıkdere bölgesinde telesiyejin arıza yapması nedeniyle çok sayıda kişi mahsur kaldı.

CNNTürk'ün canlı yayınına bağlanan bir yurttaş: Teleferikte çocuklar var, çok soğuk, ağlıyorlar. Aşağı atlayıp yürüyenler oldu. 80'e yakın kişi var şu an. 2 saattir burada asılı bekliyoruz. Çok soğuk'

Çok üşüdüklerini bildiren yurttaş 2 saatin ardından teleferiğin hareket ettiğini ve jandarmayı gördüklerini belirtti. Yeterli kurmanın gelmediğini; sağlık hizmetleriyle ilgili kimsenin bölgeye ulaşmadığını bildirdi.

Yurttaş; aşağı inmeyi başaran insanların ise kayak takımlarını kullanarak; kendi imkanlarıyla 2600 metreden aşağı kaydığını söyledi.

VALİDEN AÇIKLAMA "ÖZÜR DİLERİZ"

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yaşanan telesiyej arızası hakkında açıklamada bulunan Vali Türker Öksüz, “Vatandaşlarımızdan özür dileriz. Şu an kayak merkezimizde her şey normale döndü” dedi.

Bugün saat 13.00 sıralarında Sarıkamış’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde zirveye yakın noktada lift hattında arıza meydana geldi. Telesiyejlerdeki onlarca kişi, zirvedeki istasyona yaklaşık 50 metre kala inip zirveden aşağı kaymaya hazırlanırken meydana gelen arızayla şaşkınlık yaşadı. Aniden duran telesiyejlerde mahsur kalanlar, sistemin çalışmasını bekledi. Ancak dakikalar ilerledikçe mahsur kalanların endişesi arttı. Çocuklarıyla gelen aileler ise daha fazla endişelendi. Arızanın giderilmesi gecikince bazı vatandaşlar kayak takımlarını aşağı atıp sonra kendileri atladı. Ekiplerin müdahalesiyle arıza giderilirken, telesiyejler yeniden çalıştı.

Olay sonrası bölgeye giden Kars Valisi Türker Öksüz, incelemelerde bulunarak açıklama yaptı. Vali Öksüz, “Kayak merkezindeki mekanik tesislerde kısa süreli bir arıza oldu. Mekanik tesislerin acil sistem durumları var. Fakat şansızlık, mekanik tesislerin acil sisteminde de arıza oldu. Bir süre sonra o da çalışmayınca vatandaşların bir kısmı yaklaşık 1 saat mahsur kaldı. Özür diliyoruz öncelikle. Arkadaşlarımız çok kısa sürede müdahale ettiler. Müdahale sonucunda her şey normale döndü. Şu an kayak merkezimizde her şey normale döndü” diye konuştu.

Son günlerde özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin renkli görüntülerine sahne oldu. 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı kayakseverlerle doldu, taştı.

Yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Sarıkamış’ta hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Sarıkamış’taki yoğunluk zaman zaman da renkli görüntülere sahne oldu. 
Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle kış turizminde ön plana çıkan Cıbıltepe Kayak Merkezi Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli turistlerin yanı sıra son dönemde yabancı turistlerden de ilgi görmeye başladı. 

Kayak merkezindeki yoğunluk turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Kayak merkezinde hizmet veren Habitat Otel İşletmecisi Kürşat Gemalmaz, son zamanlarda yabancı misafirlerin ilgi gösterdiğini dile getirdi. Gemalmaz, “Yılbaşı öncesi son gün misafirlerimiz ile beraber çok güzel yılbaşı geçireceğiz.

Tesislerimiz ful kapasite çalışıyor. Son günlerde özellikle yabancı misafirlerimiz Sarıkamış’a geliyor. Pistlerimizde yeterli kar var. Misafirlerimizi kristal kar üzerinde kayak yapmaya devam ediyoruz” dedi. 

İtalya’dan gelen misafirler ise kristal kar üzerinde kayak yaptıklarını, Sarıkamış'ı çok beğendiklerini dile getirdi. 

Pistlerde yaklaşık 2 metre kar bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 8 slalom ile 1 snowboard pisti ve saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor. 

Editör: TE Bilişim