Kitaptaki ilginç davardan biri de CHP'li Eski millete vekili Abdulaziz Yazar’ın davası.

Kitaptaki ilgili kısma geçmeden önce "Bahur" kelime ile sık sık karşılaşacaksınız. Çünkü dolandırıcı Cinci Hoca bütün hikayesini bu "Bahur" üzerine kurmuş. Bunun ne anlama geldiği kısaca anlatmakta fayda var.

Bahur nedir?

Arapçada ve Hatay yöresinde "bahur" denilir. Yakıldığı zaman güzel koku veya kokulu duman çıkarıcı bitki, kök, tohum gibi maddelere verilen isimdir; Türkçesi "tütsü"dür.  Ağırlıklı Hatay, Adana ve Mersin’de yaşayan Arap Alevileri, tütsüyü kutsal kabul ediyor.

ESKİ VEKİLİ DE DOLANDIRILDILAR

İsmail Saymaz "Şehvetiye Tarikatı" isimli kitabında CHP’den 2002 ve 2007'de üst üste milletvekili seçilen Hatay’da eczacılık yapan Abdulaziz Yazar'ın dolandırılma davasına yer verdi.

Eski CHP Milletvekili Abdulaziz Yazar

Abdulaziz Yazar siyasetten çekilince Hatay’a döndü. 1951 doğumlu Yazar'ın sakin ve varlıklı hayatına, Haziran 2012’de Nevzat Açıkgöz tarafından göz dikildi.

Nevzat Açıkgöz’ün damadı Mehmet Uysal'ın arkadaşı Akın Yolcu, yine sahnedeydi. Babasından ötürü tanıdığı Abdulaziz Yazar'ı bürosunda ziyaret etti. 

Heyecanla, “Karaağaç’taki evinizi sattınız mı?" diye sordu. Yazar, “Satılığa çıkardım, fakat satmadım,” dedi. Yolcu, “Aman satmayın,” dedi, "Nevzat hocamız, bu evin çok hayırlı olduğunu söyledi. Sizi tanıştırmak istiyorum.”

Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar, üç gün sonra Nevzat Açıkgöz’ün evine gitti. 

Dolandırıcı Cinci Hoca Nevzat Açıkgöz, Kur’an okumayı bitirip misafirini karşıladı. Okunmuş kahve ile şerbet ikram etti. Yazar'a, “Allah'ın çok sevdiği kulusunuz. İnsanlara çok yardım etmişsiniz. Allah size yeraltı aslanlarıyla hediye gönderdi. Evinizin altı tonlarca altınla dolu,” diye müjde verdi.

Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar, “Bu işi devlet yapsın. Devlet, belli bir miktarını bize verir. Hisseniz neyse, size öderim,” dedi. 

Nevzat Açıkgöz, “Bizden başkası duyarsa yeraltı aslanları altınları yok eder. Seni ve aileni rahat bırakmaz,” dedi. Sohbet biterken, üçer kez Fatiha okuyup Kur’an’a el bastılar Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar, emlakçıya uğradı ve kiralık evin anahtarım teslim aldı

Ertesi gün Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar'ın evinde toplandılar. Nevzat Açıkgöz Yazar'a üzeri bezle örtülmüş ve etrafı mumla aydınlatılmış çukuru gösterdi. Bir avuç altın lirayı uzattı. Yazar, korkup almadı. 

Nevzat Açıkgöz, “Altın dolu üç küp var. Yeraltı aslanları armağan etti. Yarın on iki küp getirecekler,” dedi.

ELBETTE BİR ŞARTLA: 320 GRAM BAHUR LAZIMDI

Bahurun fiyatı, üç yüz yirmi bin dolardı. Meblağın yüz yetmiş binini Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar'ın karşılayacaktı, iki yüz bin dolarını sözde Açıkgöz ve Yolcu tamamlayacaktı. Altının yüzde ellisi Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar'a  kalacaktı.

Bahur hazır edildi. Açıkgöz “Bahuru Allah’ın aslanlarına helal edin,” dedi. 

Hepsi helal etti. Sipariş edilen kutular Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar’ın evine taşındı. Açıkgöz, “Cinler dokunabilir. Korkmayın. Aranıza yarım metre mesafe bırakın. Sizi çarparlarsa konuşmayın,” dedi.

Ertesi gün evin önünde kurban kesildi.

Bir hafta sonra, bir bahur daha sipariş etti.

Bahurun fiyatı ise iki yüz yetmiş beş bin dolardı. Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar'ın payına yüz bin dolar düşüyordu.

Bu parayı teslim eden Yazar, üç ay içerisinde kasalarını ve banka hesaplarını boşaltmış ve arsalarını satmıştı. Toplam 1.520.000 doları Açıkgöz’ün eline saymıştı.

Eski CHP'li vekil Abdulaziz Yazar'ın, Eylül 2012’de Açıkgöz’ü lüks bir ciple görünce, dolandırıldığım anladı. 

Bir din adamına giderek, yeminini bozdurdu. “Cin olayı nedir?” diye sordu. Yazar’ın kandırıldığını sezen din adamı, “Seni de mi çarptılar!” dedi.

Açıkgöz, Uysal, Yolcu ve Köroğluna, “dinî inançları istismar sureliyle dolandırıcılık” suçunu Yazar, Gümüş, Deniz ve Asma’ya karşı işledikleri gerekçesiyle toplamda yirmişer yıl beşer ay ve herkese 245.000 TL para cezası verildi. Ceza Yargıtay 23. Ceza Dairesi tarafından onandı. Açıkgöz ve şebekesi halen cezaevinde bulunuyor.

İsmail Saymaz 'ın "Şehvetiye Tarikatı" kitabından alınmıştır.

Kitap İletişim Yayınları tarafından basılmıştır.

Editör: TE Bilişim