Corona virüs salgınının önüne geçebilmek adına okullar ve üniversiteler bugün 16 Mart Pazartesi gününden itibaren tatil edildi. Buna göre; okullar 1 hafta üniversiteler ise 3 hafta süresince kapalı kalacak ve mekanlar dezenfekte edilecek. Hafta içerisinde alınacak olan karar doğrultusunda okullardaki tatil uzatılması ve ikinci ara tatil ile birleştirilmesi gündeme gelebilecek.

Corona virüs salgını yüzünden okulların Perşembe günü yapılan açıklama ile tatil edilmesi 'Tatil uzatıldı mı' sorusunu da akıllara getirdi. Şimdiden Nisan ayında başlayacak olan ikinci ara tatilin bile öne çekilmesi planlanırken henüz bu konuda Sağlık ya da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı.

TATİL UZATILDI MI?

9 Eylül 2019 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılında ilk ara tatil 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Daha önceden planlanan takvime göre ise ikinci ara tatil 6 ila 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Corona virüs salgını nedeni ile daha önceden yapılan açıklamada okullar 16 Mart Pazartesi gününden 23 Mart Pazartesi tarihine kadar tatil ilan edildi. Ancak bu tatilin uzaması ve ikinci ara tatil ile birleştirilmesine de kesin gözüyle bakılmakta.

Editör: TE Bilişim