Corona virüsün ülkemizde görülmesinden sonra ara tatilin Mart ayına çekilerek okulların tatil ilan edilmesi gündemde. Şimdi öğrenciler ve veliler corona virüsünden dolayı okulların Türkiye'de tatil ilan edilmesini bekliyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da küresel salgın olarak ilan edilen corona virüsden dolayı pek çok Avrupa ülkesinde okullar ve üniversiteler tatil ilan edilirken dikkatler Beştepe'deki toplantıya çevrildi. Ülkemizde ilk corona virüs vakası tespit edilirken Beştepe'deki toplantıdan Türkiye'deki okulların tatil ilan edilmesi haberinin çıkacağı beklenmekte.

Türkiye'de Okullar Tatil Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yaptığı açıklamasında corona virüs vakasına rastlanan ülkemizde okulların tatil ilan edilmesinin gündemlerinde olduğunu söylemişti. Ankara'da öğle saatlerinden itibaren Beştepe'de başlayan toplantıda masada 3 seçeneğin olduğu belirtildi.

Nisan ayında başlayacak olan ara tatilin Mart ayında başlamasına kesin gözüyle bakılırken okulların 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren ara tatilin sonu olan 13 Nisan 2020 Pazartesi gününe kadar tatil ilan edilmesi beklenmekte. Okullar ile birlikte YÖK'ün alacağı karar doğrultusunda üniversitelerinde tatil ilan edilmesine kesin gözüyle bakılmakta.

Editör: TE Bilişim