Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim barajının yüzde 7’ye indiren tasarının TBMM Genel Kurulu’na getirilmesi halinde “evet” oyu vermeyeceğini söyledi.

Destici, yüzde 7 kısmına karşı çıkarken “Bu Cumhur İttifakı'ndan çekileceğim anlamına da gelmesin. İttifaka devam ederim ama bu haline oy vermem” dedi.

Gaziantep'te İHA muhabiri Ahmet Demir'i canlı yayında dövmesinin ardından ara verdiği yazılarına tekrar başlayan Muharrem Sarıkaya, Destici ile yaptığı görüşmeyi Habertürk’teki köşesinde aktardı.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

"Bu ay sonuna kadar TBMM’ye gelmesi hedeflenen Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler gelecek aya kaldı. Buna neden Adalet Komisyonu’nun elindeki işleri henüz tamamlayamamış olması. Ancak Siyasi Partiler ve Seçim kanunları üzerinde Cumhur İttifakı bileşenlerinin tam mutabakat sağladığını söylemek de olası değil…

Nitekim dün TBMM’de karşılaştığım Cumhur İttifakı bileşenlerinden BBP lideri Mustafa Destici, net konuştu: “AK Parti ve MHP Türkiye barajını %7’de tutmaya devam ediyorlar. Bir kez daha ittifak ortakları olarak bir araya geleceğiz. Ama bu haliyle kalırsa ben teklife oy vermem. Bu Cumhur İttifakı'ndan çekileceğim anlamına da gelmesin. İttifaka devam ederim ama bu haline oy vermem…”

Teklifin tamamına mı yoksa sadece %7 ile ilgili maddesine mi oy vermeyeceğini sorduğumda ise yanıtı şöyle oldu: “Teklifin içinde beğendiğimiz olması gereken maddeler var. Kastım %7 maddesine… Ben %7 maddesine oy vermem…”

Destici, daha önce de ittifak sisteminde barajın bir öneminin kalmadığını, %3 olması gerektiğini dile getirmiş, %5 olmasına da olumlu bakacaklarının mesajını vermişti…"

Editör: TE Bilişim