Erdoğan'ın açıklamaları:

Dün Arnavutluk'ta yaşanan depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem haberini aldıktan sonra Arnavutluk Başbakanı sayın Edi Rama ile dün iki kez görüşmem oldu.

Burada adeta bir donörler toplantısının adımlarını atmamız, bütün bu yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız, inanıyorum ki biz İslam Kalkınma Teşkilatı'nın da görevi olsa gerek.

Kızılayımızı, AFAD'ımızı Arnavutluk'a göndermiş bulunuyoruz. Yardım TIR'larının da gün içinde Arnavutluk'a varacağına inanıyorum.

İSLAM ÜLKELERİNİN SORUNLARI

Terör örgütleri camilerimiz, okullarımızı, pazar yerlerimizi kan gölüne çeviriyor. Gıda açlığı bulunan dünyanın 54 ülkesinden 28'i İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerdendir. Yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatımızdaki payı yüzde 4'ü bile bulmuyor. Müslümanlar olarak üzerimize serilen ölü toprağından hala kurtulabilmiş değiliz. Doğal kaynaklarımız halklarımızı değil, Batı ülkelerini zenginleştiriyor. Sahip olduğumuz nüfusa, imkanlara rağmen aynı ortak paydada buluşamadığımız için uluslararası arenada sözümüz yeterince dinlenmiyor. Suni gündemlerle enerjisini heba eden 1.7 milyarlık muazzam bir kitledir.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN YAPISINA ELEŞTİRİ

BM üyeleri içinde bir tane halkı Müslüman olan ülke yoktur. 2. Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından inşa edilen adaletsiz sistemin ilanihaye devam etmesi mümkün değildir. Gücü elinde bulunduranı gözeten düzen hiçbir şartta huzur, refah ve barış üretemez.

DÜNYAYA BMGK ÇAĞRISI

5 daimi üye, 15 geçici üye. Bu 15 geçici üyenin içinde 1 tane, 2 tane, 3 tane halkı Müslüman olan ülke yer alıyor diye lütfen kendimizi aldatmayalım. Geçici üyenin BMGK'da (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ne hükmü var? Herhangi bir iradesi var mı? Yok. Kendimizi aldatmayalım, önce kendimize inanalım. BMGK'nın üyelik yapısı, dünya nüfusunun yapısı göz önünde bulundurularak şekillendirilmelidir.

Editör: TE Bilişim