Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

İYİ Parti  Genel Başkanı Meral Akşener bu haftaki TBMM Grup Toplantısı’nda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu” demişti.

Akşener şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gözümüzün önünde insanlık dramı yaşanıyor. Siviller, kadınlar ve çocuklar insafsızca katlediliyor. Mart ayında, İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netanyahu’nun yeni hükümet kurmasına imkân vermedi.

Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı.

Dün kürsüden insanlık nutukları atan Sayın Erdoğan, Çin mezalimine karşı Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için ağzını bile açamamıştı. Kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Milletimiz, televizyonlarda estirilen hamaset rüzgarlarına artık inanmıyor."

ERDOĞAN: “AHLAKSIZLAŞAN SİYASETÇİ” 

Bunun üzerine Erdoğan Akşener'e şu ifadelerle cevap verdi:

 "Utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir ve o (Akşener), Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez.

Erdoğan ayrıca “Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. Netanyahu’ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da vererek yolumuza devam edeceğiz” demişti.

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A YANIT: “ZAVALLILIK”

Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın RTErdogan, Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze'ye gidememektir. Zavallılık, İsrail'e esip gürleyip, Çin'e karşı boyun bükmektir. Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır. Gerçek zavallılık, gerekeni yapamayıp sürekli boş konuşmaktır."

Editör: TE Bilişim