Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs etkinliği kapsamında gençlerle yaptığı buluşmada ‘şu an elimizde’ dediği ve yakalatarak Türkiye’ye getirdiğini söylediği kişiyi, ARTI TV programcısı ve Artı Gerçek yazarı Ahmet Nesin, Erdoğan’dan önce açıkladı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, iktidara yakın gazetecilerin de kişinin kim olduğunu bildiğini fakat Erdoğan’dan önce açıklamaya korktuklarını belirten Nesin, Erdoğan’ın “Fethullah Gülen ekibinden üst düzey bir terörist yakaladık” dediği kişinin, Kenya’da yaşayan ve öğretmenlik yapan Selahattin Gülen olduğunu açıkladı.

MİT TARAFINDAN KENYA’DA YAKALANMIŞ

Selahattin Gülen’in sadece Fethullah Gülen’in yeğeni olması gerekçesiyle yakalanmış olabileceğini belirten Nesin, olaya ilişkin şüphelerini, “Erdoğan Cuma ya da Pazar günü önemli bir ismi açıklayacağını söyledi. Fethullah Gülen ekibinden üst düzey bir terörist yakaladıklarını söyledi. Diğer gazetecilere olduğu gibi kişinin kim olduğunun bilgisi bana da geldi. Hem de eşinin videolu açıklamasıyla geldi. Getirdikleri kişi Selahattin Gülen. MİT onu Kenya’dan almış. Eşi bu bilgiyi veriyor. Üst düzey kişi dediği şahıs Gülen’in yeğeni ve öğretmen. Paris’e ya da Londra’ya gönderilebilir belki ama üst düzey yetkili bir kişinin Kenya’ya gönderileceğini düşünmüyorum. Fethullah Gülen’in üst düzey görevlisinin Kenya’da ne yaptığını ben gerçekten merak ediyorum. Belki de Kenya’dan getirildiğini bile söylemeyecekler” sözleriyle dile getirdi.

Editör: TE Bilişim