Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi’nin açılışında konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sağlık alanında ülkemizin 4 bir yanında yaptığımız yatırımların zirvesi olan şehir hastanesinin bir tanesini de Konya’da inşa ettik. İlk etapta 830 yataklı olarak planlanmıştı. Biz bunun az olduğunu görerek temel atma töreninde talimat vererek 1230 yatağa çıkardık.

Bunun yanında hastanemiz 240 yoğun bakım yatağım, 49 ameliyathanesi ve 12 yanıt bakım ünitesi ile iftihar edilecek bir eser oldu.

Ağustos’ta hasta kabulüne başlayan hastanemizin sadece geçen ay 100 bin kişiye hizmet vermesi yaptığımız yatırımın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Bugün ilk etabın açılışını yapıyoruz. İnşallah kalan kısmını yıl başında açacağız.

Açılışını yapacağımız ikinci projemiz ise Tarihi Buğday Pazarı ve çevre düzenlemesi işidir. Dükkanları, camisi, gezinti alanları, 900 araçlık otoparkı ile Konya'mıza yeni bir soluk kazandıracaktır. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kadim başkenti Konya’ya sahip çıkılması bizi ayrı mutlu ediyor.

Açılışı yapılacak üçüncü projemiz ise gelişen Konya için yapılan çevreyolu. Bugün çevreyolunun Konya-Karaman ve Konya-Ereğli arasında bağlantı sağlayan 22 kilometrelik birinci etabı açılıyor. Geri kalan kısımları ise peyder pey açılacak.

Resmi açılışını yapacağımız son proje ise Sarayönü ilçemizde iki ayrı proje şeklinde inşa edilen, konut, cami, çevre düzenlemesi, ticaret merkezi ve çevre düzenlemesi işidir. Bu konutlarda yaşayan vatandaşlarımıza huzurlu hayatlar diliyorum. Konya, bu yatırımlarla çok büyük atılımlara imza atacağını göstermiştir.

Açılışı yapılacak eserlerin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. TBMM’nin dün başlayan yeni yasama yılı vesilesiyle Türkiye ve dünyanın önemli konularını paylaşma fırsatı bulduk.

Ülkemizin son dönemde içerde ve dışarda yürüttüğü mücadele hiçbir şeyden bağımsız değildir. Türkiye, kurulmaya çalışılan yeni dünya düzeninden dışlanmaya çalışılıyor. Ortaya çıkan tablo Türkiye’nin açık bir kuşatmaya tabi tutulduğunu gösteriyor. Bu kuşatmaya karşı adımlarımızı birer birer atıyoruz.

Önceleri bizim sözlerimizi duymayanlar, gayretlerimizi küçümseyerek eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanlar artık kazın ayağının farkına vardılar. Kararlı, aktif ve tavizsiz tutumumuz karşısında artık bölgesel ve küresel gelişmelerde Türkiye’yi hesaba katmaya başladılar.

Tabi bunun bir bedeli oldu. Kimi zaman terörle, kimi zaman ekonomik tuzaklarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştırlar. Ama biz yolumuzdan dönemdik, dönemeyeceğiz.

"KARABAĞ KURTULANA KADAR BU MÜCADELE SÜRECEKTİR"

Bugün Türkiye terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini taşıyor. Bugün Suriye’de 8 bin 200 kilometrekarelik alanı kontrol altında tutuyoruz. Bunu zevkine değil, oradan gelecek saldırıları merkezinde durdurmak için yaptık. Ülkemize karşı oyun oynanan her yer bizim hareket alanımızdır.

Karadeniz’de keşfedilen büyük doğalgaz rezervi hem emeklerimizin karşılığını almamıza hem de milletimizin moral bulmasını sağladı. Doğu Akdeniz’de sorunlar çıkarken Kafkasya’da da kriz başladı. Ermenistan, Azerbaycan’a saldırdı ama hiç beklemediği bir karşılık aldı.

Türkiye olarak tüm kalbimizle ve imkanlarımızla dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olacağız. İnşallah Karabağ kurutulana kadar bu mücadele sürecektir.

Geçmişte bu tük kritik dönemlerin hepsinde Türkiye’nin kendi iç mücadelesiyle yütürmesini sağlayanlar bu defa hüsrana uğradılar. Bir yandan 83 milyon vatandaşımızın her birinin güvenliği için mücadelemizi sürdürürken, diğer yandan da kalkınma hamlelerimizi yapıyoruz. İkinci çeyrekte biraz yalpalayan ekonomiyle ilgili üçüncü çeyrek için umut veren haberler alıyoruz. Bu güzel tablonun olumlu yansımalarını ülkemizin her bir köşesinde görüyoruz.

Son 18 yılda Konya’ya toplamda 60 milyar lirayı aşan yatırım yaptık. Bu, Konya’ya olan aşkımızdandır. Bu rakamları güncellersek en az 3 katıyla ifade etmemiz gerekir. Şehrimize biri devlet olmak üzere 3 yeni üniversite kazandırdık. Toplamda 7 bin yatak kapasiteli 3 yüksek öğretim yurdu için çalışmalar sürüyor. İnşallah 5. İslam Dayanışma oyunları önümüzdeki yıl Konya’da olacak.

Selçuk Üniversitesi’nin korona virüsle mücadelede hayatını kaybeden 6. Sınıf öğrencisi Merve Mercan kızımızın adını kampüs içinde yapacağı parkta yaşatacak olması bizi mutlu ediyor. Ulaşımda 167 kilometrede devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 1185 kilometreye çıkardık. Konya’nın 4 bir yanıyla ulaşımını kolaylaştıracak bölünmüş yol çalışmalarının önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Kayacık lojistik merkezinin açılışını bugün yaptık.

Konya için bir diğer hızlı tren projesi, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattıdır. Böylece, ülkemizin önemli turizm ağlarını birbirine bağlıyoruz. Şehir içinde raylı sistem hatlarını geliştiriyoruz. Havayolu ulaşımını da ihmal etmeyerek yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasını şehrimize kazandırdık. Abdülhamit Han’ın hayali olan Konya Ovası projesini geliştirmek bize nasip oldu.

Böylece Mavi Tünel sayesinde Konya’nın topraklarını ve şehirlerini suya kavuştuırduk. Konya’ya 21 -baraj ve 9 gölet inşa ettik. 9 Baraj ve 5 gölet daha inşa etmek istiyoruz. Durmak yok, yola devam. Biz kurak değil bereketli bir Konya ovası istiyoruz.

İnşaatı süren sulama tesisleri ile 361 bin dekar daha araziyi suyla kavuşturacağız. Son 10 yılda Konyalı çiftçilerimize 9,7 milyar lira tarımsal destek verdik. Ana muhalefetin başındaki zat “Çiftçilerimize bir şey verilmedi, çiftçilerimiz yalnız kaldı” diyor. Senin insafın kurusun. Şöyle gel bir bak buralarda neler oluyor.

Editör: TE Bilişim