Bugün müjde vereceğini duyuran AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı Açılışı ve Doğalgaz İşletme Tesisleri temel atma töreninde yaptığı açıklamada Fatih sondaj gemisinin Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi yaptığını duyurdu.

Belediyedeki programımızın ardından kendi alanında Avrupa'nın en büyük entegre tesislerinden olan MFA Maske Fabrikası'nın heyecanını yaşadık. Türkiye'nin ilk biyomaskesiyle Türk polisinin kullanımına sunulan tam ve yarım gaz maskeleri de burada üretilecek.

"TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK ETMEK İÇİN BURADAYIZ"

Şimdi de tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos'tayız, heyecanlıyım. Zira bu eser 10 yıllık değil, 20 yıllık değil, bu eserin mazisi 150 yıl. Buraya gelmeden önce limanı ve gaz işleme tesislerimizin inşa edileceği tesisleri gezdik, sunumları dinledik.

Büyük tonajlı gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı kurma projesi olan Filyos Limanı nihayet hayata geçti.

Burası aynı anda 13 gemiyi tanker hariç alabilecek durumda ve 13 gemi buraya yanaşabilecek durumda.

Filyos Limanı, boğazların yükünü de hafifletecek.

Karadeniz'de çalışmalara başlayan Fatih Sondaj gemimiz geçen yıl toplamda 405 milyar metreküp rezerv keşfetti.

135 MİLYAR METREKÜPLÜK YENİ KEŞİF

Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı.

Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı.

Editör: TE Bilişim