Erdoğan İstanbul Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde AK Partili milletvekilleriyle bir araya geldi. Erdoğan konuşmasında Putin ve Trump’la yaptığı telefon konuşmasını aktardı. Ayrıca AB’ye ve Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, ‘Suriye’de ne işimiz var’ sorusuna cevap verdi.

Erdoğan, Putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye halkının tamam demeden oradan çekilmeyeceklerini vurgulayarak, Putin’e sizin orada ne işiniz var dediğini, üs kuracaksınız kurun, ama önümüzden çekilin, rejimle hesabımızı görelim dediğini vurguladı.

Ayrıca Rusya’nın Suriye’deki menfaatinin ne olduğunun çözemediğinin altını çizdi.

Erdoğan’ın Trump’la petrol sohbeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump’ın, Putin’in Suriye’deki menfaati konusunda ilginç bir petrol sohbeti olduğunu ifade etti. Trump’ın, Putin’in Suriye’deki beklentisi ve istenin ne olduğunu sorduğunu, kendisinin ise buna Kamışlı’da petrol olayının olduğunu söylediğini açıkladı. Trump’ın ise orada petrol olup olmadığını sorduğunu, Erdoğan’ın ise Kamış’lıda petrol olduğunu aktardığını ama kendilerinin böyle bir derdinin olmadığını, toprak dertlerinin de olmadığını, sadece güvenli bölge kurmak istediklerini, ifade etti.

Erdoğan’ın AB tepkisi

İstanbul Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde AK Partili milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan AB’nin sığınmacılar konusunda sert tepki gösterdi. Erdoğan açıklamasında hiçbir Avrupa ülkesinin samimi olmadığının altını çizerek, rejimin silah, mühimmat her türlü araç gereç aldığını, Türkiye’ye ise kimsenin destek olamadığını söyledi.

Erdoğan daha öncede söylediği gibi Böyle giderse kapıları açacağız…’ dediğini ve kapıları açtıklarını açıkladı.

Kapılarda 18 bin kişinin olduğunun bugün bu sayının 30 bini bulacağını ifade ede Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Biz bu kadar mülteciye bakmak, beslemek zorunda değiliz.’ dedi.

Erdoğan Merkel’in hiçbir şekilde sözünü tutmadığını anlatarak "Bana, '25 milyon' diyor. Sen al mültecileri ben sana 100 milyon vereyim" dediğini anlattı.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kendisini aramadığı ve onu kendilerin aramasını beklediğini söyleyerek, ‘Neymiş ben onu arayacakmışım. Ben seni ne arayayım ya..’ dedi. Erdoğan tüm dünyanın kendisini aradığının altını çizerek araması halinde detayları vereceğini söyledi.

Erdoğan’dan ‘Türkiye’nin Suriye’de Ne İşi Var?’ Sorusuna Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğann’ın açıklaması şu şekilde ‘Şu anda ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle sesleniyorum: ‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?’ sorusu, aslında ‘Türkiye terör örgütlerine ve kendine düşman bir rejime teslim olmalı’ önerisini bize tavsiye ediyorlar. Bunların yaptığı budur. * Bugün Suriye’yi fiilen üçe bölenlerin Türkiye’nin bütünlüğüne saygı göstereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur. *Şehit düşen her evladımızın acısı yüreğimizi dağlıyor. Bugüne kadar verdiğimiz şehitler kervanına bunu da eklememiz gerekiyor. İdlib hareketamızda verdiğimiz 36 şehidimiz için başsağlığı dilerken, milletimizin de başı sağ olsun. Yaralı kahramanlarımıza da acil şifalar diliyorum. Şehitler vermediğimiz müreffeh bir geleceğe ulaşmaktır amacımız.’

Editör: TE Bilişim