Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP MYK toplantısında normalleşme adımları ele alınmış 4 aşamalı eylem planı hayat geçirilmişti.

Normalleşme sürecinin başladığı bugünlerde AKP’nin yeni yıldızlarından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaşımları dikkat çekti.

Koca son paylaşımlarında özellikle İstanbul’un normalleşmeye erken başladığı ve bunun büyük sorunlar doğuracağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalabalık görüntülere ilişkin, “İstiklal Caddesi, iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük koronavirüs tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım” uyarısını yapmış ve İstiklal Caddesinin bir resmini paylaşmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu defada Eminönü’nden bir fotoğraf paylaşarak “Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına kadar! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye giderken, aceleci olmayalım. Otomobil güvenli olabilir. Ama kapıyı açıp, dışarı çıkana kadar.” dedi.

BAHÇELİ’DE TEDİRGİN

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli yaptığı paylaşımda "Yeni normalin tesis ve temini maksadıyla hükümet canla, başla, samimiyetle, özveriyle, titizlikle görevini yerine getirmektedir. En küçük ihmal veya ihlal, Allah muhafaza tekrar başa dönmemize, ağır bedellere neden olabilecektir. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın tembih ve tedbirleri herkes için bağlayıcıdır. Hiç kimse sorumsuz ve duyarsız hareket etmemelidir. 'Bana bir şey olmaz' diyenler kendilerini düşünmüyorlarsa temas ettiği insanları düşünmek, dikkate almak mecburiyetindedir. Verilmiş emekleri heba edemeyiz. Bunca çaba ve çalışmayı silip atamayız. 'Bunaldım', 'bıktım', 'sıkıldım', 'yoruldum' bahaneleriyle kendimizi sokaklara bırakıp toplum sağlığını riske atamayız. Virüs her an her insanımıza bulaşabilecektir. Kontrollü hayat bundan sonra yegane çözümdür" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK KARANTİNA MI GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme sürecini başlatması, Sağlık Bakanı Koca’nın sert uyarıları, MHP Lideri Bahçeli’nin tedirgin açıklamaları siyaset bilimciler tarafından yorumlandı.

Buna göre önümüzdeki günlerdeki resmi tatillerin ve özellikle Ramazan Bayramı tatilinin sokağa çıkma yasağı ile sonuçlanmasına vatandaşların hazırlanması olarak değerlendirildi.

Havaların güzel gittiği bu günler 6-9 gün sokağa çıkma yasağı halk tarafından rahatsızlık uyandıracağı ve bunun için şimdiden vatandaşların hazırlandığı yönünde izlenimlerinin olduğunu açıkladılar.

Editör: TE Bilişim