CHP'nin adalet yürüyüşüne katılan Ahmet Türk'e sert tepki gösteren Erdoğan, Adalet Bakanı'na dönerek bunlar nasıl çıkıyor" diye sordu.Tek tip elibiseyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Amerika'ya bakıyorsunuz, Batı'ya bakıyosunuz tek tip elbise ile duruşmalara giderler. Bunları da görüyoruz" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli'nde konuştu. "Tarihimizin en alçak ihanet girişimini unutmayacağız unutturmayacağız" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Demokrasi nöbeti tutan milyonların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Az önce yüz binin üzerinde indirilmiş hatmi şeriflerin duasını yaptık ve şehitlerimizi unutmadık. Milletleri millet yapan semboller, 15 Temmuz gibi karanlığa ve karanlığın aydınlığa döndüğü kanlı saldırıların sinelerde söndürülüp zaferle neticelendirildiği hadiselerden ortaya çıkar.

FETÖ ELEBAŞINA: BURAYA GELİNCE AKIBETİNİ BİLİYORSUN

Bomba yağdıran helikopterlere ve uçaklara baş kaldırdı, yumruk saldırdı. Bu tepki darbecilerin planlarını bozdu. 15 Temmuz dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, "Amerika bana müsaade ederse Türkiye'ye giderim". Seni daha önce ben çağırdım ya niye gelmedin. Buraya gelince akıbetini biliyorsun. Bu adımı atanları biz millet olarak affetmiyoruz. Allah bütün bu şehitlerimizin hesabını da intikamını da soracaktır, alacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA "ÖRTÜLÜ DARBE" YANITI

15 Temmuz Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi örtülü darbe değil. Kılıçdaroğlu, örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden izledi. Nasıl bir örtülü darbe ise. Gel VIP'e ondan sonra "tanklar gitti mi" diye sor. Daha sonra işbirliği tuttukları tanklar oradan çekildiler. Otellerde yer bulamadı beyefendi. Belediye Başkanı'nın evine gitti. 20'sinde örtülü darbe diyorsun. 15'ini 16'ya bağlayan gece nasıl bir örtülü darbe. Hayatı yalan. Bunlarda dürüstlük yok. Hiçbir zaman doğru konuşmadı bunlar ve doğru olmadı. Bu Türkiye'nin daha önce gördüğü 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat'tan çok farklı bir darbe girişimiydi.

1 DOLARA TESLİM ALINAN TAŞERONLARLA GERÇEKLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILAN İŞGAL GİRİŞİMİ

Menderes'te böyle bir tepki koyamadı milletimiz. Ama burada çağrımıza anında elhamdülillah bu millet cevap verdi. Çanakkale'de boğaza dayananlar ne istiyorsa, ardından İzmir'den Ankara önlerine kadar vatanımızı işgal edenlerin amacı neyse 15 Temmuz'un gayesi oydu. 15 Temmuz 1 dolara satın alınan taşeronlarla gerçekleştirilmeye çalışılan bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz aynı zamanda insan haklarının ağır şekilde ihlal edildiği bir eylem. Şehitlerimizin yüzde 21'i uçakların bombalaması, yüzde 9'u tankların ezmesi, yüzde 6.3'ü de helikopterlerin ateşi ile son nefeslerini vermişlerdir. Gazilerimizin de yüzde 40'ı kurşunla, yüzde 20'si şarapnellerle, yüzde 8'i darbecilerin araçlarının ezmesi ile, yüzde 7'si helikopter ateşi ile yaralanmıştır.

HUKUK OLMASAYDI ÇUKURLARDA YATIYOR OLURLARDI

Darbecilerin gösterdiği vahşet ve dökülen kan hainlerin asıl planını ortaya koymuştur. O gece vatandaşlarımızdan 250 kişi şehit olurken darbecilerden 35 kişi ölmüştür. Türkiye hukuk devleti olmasaydı şu andaki hainler cezaevinde değil rastgele açılmış çukurlarda yatıyor olurdu. Batı, ikide bir bize gelip soruyorsunuz. İşte bu kadar kişi cezaevinde yatıyor, bu sayılar nedir? Bunu soracağına darbecilerden kaç kişi öldü veya öldürüldü bunu sorsana! Benim 250 kardeşim şehit oldu, darbecilerden 35 kişi öldü.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİR TANESİ 657'DİR

Devlet besledi, devlete ihanet ettiler bunlar. Zaten Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi de 657'dir (Devlet Memurları Kanunu). Bu 657'nin de eğer bir mutabakat sağlanabilse aynen batıda olduğu gibi, 657'nin memur-işçi ayrımı değil, tamamıyla çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım. Bu olduğu zaman zaten çok daha isabetli adımların atıldığını göreceğiz.

BÜYÜKADADA'DAKİ GÖZALTILAR

15 Temmuz arefesinde de Büyükada'da proje çalışmalarını yürüttüler, burada da aynı şekilde proje çalışmalarını yürüttüler. Polisimiz son G-20 toplantısında bana bunu soruyorlar. Onların gazeteci olduğunu size kim söylüyor. Onlar ajan provokatör. Baskında ne tür haritalar olduğunu polisimiz tespit etti. Kaldı ki niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz. Yargı burada ne karar verirse o karara herkes uyacak. Adalet Bakanımız gitti kendilerine bunları anlattı, bir netice yok. Nerede insan hakları. Keyfe keder, bizimle alakalı olduğu zaman yargı yok. Kusura bakmayın bizde de yargı var. Ana muhalefete cevabı milletimiz veriyor.Türkiye'nin insan hakları alanında son 15 yılda katettiği mesafe sessiz devrim olarak adlandırılmıştır.

OHAL NE ZAMAN KALKACAK?

Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmayı beklemesin. Biz göreve geldiğimizde Anadolu'da OHAL vardı. Dediler ki, şu OHAL'i kaldırın, başka hiçbir şey istemiyoruz. Biz 1 ay içinde OHAL'i kaldırdık. Kaldırdık da ne oldu, bir şey değişti mi, tam aksine terör orada her geçen gün daha da arttı. Ne askerimizin içerisinde ne polisimizin içerisinde ne jandarmamızın içerisinde en ufak bir ayrımcılık istemiyoruz. Onların birliğini beraberliğini çok önemsiyoruz.

TÜRKİYE'Yİ TACİZ EDENLERE BEDELİNİ AĞIR ÖDETİRİZ

Bunu başardığımız andan itibaren, Allah'ın izni ile çok sürmez. Fırat Kalkanı Harekatı'nda nasıl başarılı neticeleri aldıysa, burada da almayı başaracağız. Buralarda da kim ülkemizi taciz ediyorsa bilsin ki angajman kuralları çerçevesinde önlemimizi alırız. Onlara bedelini ağır ödetiriz. Taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalarda faaliyete geçirdiğimiz kurumlarla oların ötesinde bir insan hakları altyapısı kurduk. Hamburg G20 Zirvesi'nde hallerini gördük ya. Rezalet. Her taraf yakıldı yıkıldı. Antalya'da nasıl bir G20 Zirvesi yaptık, Hamburg'da nasıl bir G20 Zirvesi gördük.

SOKAĞA ÇAĞIRINCA NE OLDU? 53 KÜRT KARDEŞİM ÖLDÜ

Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda medyadan kamu hizmetlerine kadar farklı dil ve lehçe sınırlamalarını ortadan kaldırdık. Ey benim Kürt kardeşim! Biz gelmeden önce haklar noktasında ne durumundaydın? Ana evladıyla Kürtçe konuşabiliyor muydu? Seçim kampanyalarında Kürtçe konuşabiliyor muydun, bildiri kullanabiliyor muydun? Biz geldik bunun önünü açtık. Bunun kadri kıymetini terör örgütünün desteklemiş olduğu siyasi hareket anlamadı, bilmedi. 83 milletvekilini çıkardığı anda zannetti ki Türkiye benim olacak. Hemen sokağa çağırdı. Şimdi birisi daha sokağa çağırıyor. Sokağa çağırdı da ne oldu? 53 Kürt kardeşim öldürüldü. Bunun hesabını nasıl yapacaksın?

SAYIN BAKAN, BUNLAR TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANEDEN RAPOR ALMIYOR MU?

Bunlar Menderes ve 2 arkadaşı ipe gittiği zaman alkışlayanlardan değil miydi? O dönemde CHP'nin genel başkanı, şu anda da milletvekili "Ankara'da yargıçlar var" diyordu. Bir parti kapanacak sen "Ankara'da yargıçlar var" diyeceksin. 28 Şubat'ta eylem şiddet ile engellendiğinde CHP zalimlerin yanında saf tutmuştur. Bugün Ankara'dan İstanbul'a devlet korumasında yürüyenlerin insan hakları konusunda yaptıkları eleştirlerin hiçbir karşılığı yoktur. Huzur içinde bunları yaptın, acaba bir teşekkür geldi mi? Gelmez, onların kitabında bu yok. Bu partinin darbeler karşısında tavrını da biz biliriz. Beraber yürürken bir tanesi de çok hata olduğu için, Mardin Belediye Başkanı hastalığı nedeniyle serbest bırakıldı. Bu nasıl hasta. Yürüyüşte maşallah yürüyor. Sayın Bakan, bunlar tam teşekküllü hastaneden rapor almıyor mu? Nasıl bunlara bence çıkma şeyi verildi. Bunlar kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi. Milletini yanında saf tutmuş olsaydı, bu partinin itirazlarına başka gözle bakabilirdik."

TEK TİP ELBİSE...
Amerika'ya bakıyorsunuz, Batı'ya bakıyosunuz tek tip elbise ile duruşmalara giderler. Bunları da görüyoruz. Ölümcül hasta denilenlerin ne kadar sağlıklı olduğuna hep beraber şahitlik ettik. En son bir komisyonu faaliyete geçirdik. Böylece yapılan her işlemin bu komisyon tarafından incelenip varsa mağduriyetlerinin giderilmesinin yolunu açtık. Bizim derdiğimiz, kimseyi mağdur etmek değil, sadece ve sadece teröristleri cezalandırmaktır. Bu sebeple tek bir vatandaşımızın haksızlığa uğramasındansa tek tek incelemeden geçirmeyi göze alıyoruz.

OHAL AÇIKLAMASI

Pazartesi MGK toplantımız var OHAL'i tekrar masaya yatıracağız ve teklifimizi hükümete yapacağız. Şu anki görünümle bizim OHAL'e hala ihtiyacımız var.

Erdoğan "OHAL'in yakın zamanda kalkması mümkün" demişti

İstişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OHAL'in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkmasın mümkün" dedi.

FETÖ davaları yavaş yavaş şekillenmeye başladı, PKK ile mücadele önemli mesafeler aldık. OHAL'in çok uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür. Yeni teşvik paketlerimiz başta olmak üzere birçok reform mahiyetindeki kanunu meclisten çıkardık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ekonomi alanındaki reformlarımızla en yakın çalıştığımız kurumumuzdur.

Ekonomi, önceliklerimizin başında yer almaya devam edecektir. Dünya ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de devam ediyoruz. Gelişmekte olan ülkeler arasından gelişmiş ülkeler statüsüne geçmek için her zamankinden daha çok çalışacağız.

Editör: TE Bilişim