Bir dönem Cumhuriyet mitinglerine İstanbul’dan kalkan otobüslerin çetelesini tutan, Prof. Dr. Nur Serter ve Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun yanından ayrılmayan, MGK Genel sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç’ın hızlı savunucusuydu.

AKP hükümetini en sert şekilde eleştiren yazılara yer veren “JEOPOLİTİK” adlı siyasi muhalif dergiyi hazırlayan, Erol Manisalı gibi AKP karşıtı tanınmış yazarları sık sık yazı yazdıran ve her ay “ Milli bir görevdir” düşüncesiyle kendi cebinden ödeyerek çıkartan Yaşar Hacısalihoğlu, Ergenekon tutuklamalarının başlamasıyla birlikte İstanbul Üniversitesinde Coğrafya fakültesinde doçentken, bir anda ortalarda gözükmedi.

ABD’de yıllar sonra ortaya çıkan Hacısalihoğlu ortalık sakinleştikten sonra birden bire medyada ortaya çıktı.

Akıllara durgunluk veren AKP yanlısı açıklamalarla dikkat çeken, Beykent ve Yüzyıl Üniveritesi’nde “Profesör” olan ve daha sonra hızla Yüzyıl Üniversitesi’ne çok dolgun bir maaşla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Rektör” olarak atanan, Yaşar Hacısalihoğlu.

Peki, Yaşar Hacısalihoğlu ismini neden değiştirdi?

Ergenekon Operasyonlarından sonra kimliğini değiştirip, İlhan Yaşar Ertuğrul olan adını Yaşar Hacısalihoğlu olarak değiştirdi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Yaşar Hacısalihoğlu “soyadını neden değiştirdin” sorusuna şu açıklamayı yapmıştı “1934 yılında çıkartılan soyadı kanunuyla; ‘Ağa, Hacı, Hafız, Hoca, Molla, Efendi, Paşa gibi, eski toplum zümrelerini belirten unvanlar kaldırılmıştır’ hükmü uyarınca sülalemin Osmanlı’dan gelen ‘Hacısalihoğlu’ soyadını, rahmetli dedem kullanamayıp, ‘Ertuğrul’ soyadını almıştır. Yıllar sonra bu yasak kalkınca, tüm akrabalarım gibi, rahmetli babamda 1989 yılında mahkeme kararıyla özüne dönüş imkânı bularak, ailemizi asıl soyadımız olan ‘Hacısalihoğlu’na kavuşturmuştur.”

Uzun yıllar boyunca kullandığı soyadını Ergenekon Operasyonlarından sonra değiştirmesi ve tam anlamıyla “Erdoğan’cı” olması zamanlamanın manidarlığının bir göstergesi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu 2007’li yıllarda sıkı bir Ulusalcı. O kadar Ulusalcı ki o dönem gerçekleşen Cumhuriyet mitinglerinde konuşma yaptırılacak kadar da hakimiyet sahibi.

Cumhuriyet mitinglerinde neden konuştuğu konusunu ise şöyle anlatıyor Hacısalihoğlu “O konuşmanın zamanlaması; yerli ve milli hassasiyetimi yansıtabilmek amacıyla, bugünün Cumhur ittifakının paydaşı olan partinin milletvekili adaylık sürecine dahil olmak üzere, üniversitedeki görevimden ayrıldığım döneme aittir.”

O dönem yapılan Cumhuriyet mitinglerinin İzmir ayağına katılan Yaşar Hacısalihoğlu, mitingde ateşli bir konuşma yapmış. Salihoğlu’nun kullandığı bazı ifadeler şöyle:

“Bu yükselen milli dip dalgasına başka etiketler yapıştırmak istiyorlar. Küresel emperyalizmin ve onun çıkarını savunan içimizdeki uzantıları, işbirlikçileri bu oyunun sahnelenmesinin aktörleri oldular. Sahte aydınlar ürettiler. Sifonun çekilmemesini, kullanım sürelerinin uzatılmasını utanmadan talep ettiler. CIA laboratuvarlarında üretilmiş ‘ılımlı İslam’a sarıldılar. O birisi ki (Erdoğan’dan bahsediyor) Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı.”

Yaşar Hacısalihoğlu’nun gerçek ismi ise İlhan Yaşar Ertuğrul. Ancak Salihoğlu, bu geçmişine dair bilgilerin paylaşılmasından pek hoşnut değil.

Editör: TE Bilişim