Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olduğunu açıkladı, Yavaş’ı ‘göreve çağırdı.’

Özdağ, bugün FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda canlı yayında açıklama yapan Özdağ, “Biz Zafer Partisi olarak bir yumuşak geçişi yönetebilecek ve halkın her kesiminden oy alabilecek kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu gördük. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz” dedi.

CUMHURİYET YAZARINDAN ÜMİT ÖZDAĞ’A

Bu gelişme üzerine Cumhuriyet yazarı Mine G. Kırıkkanat sosyal medya hesabından “Sayın Prof.Dr. Ümit Özdağ Türkiye’nin küçük siyasetçilerine, yurt sevgisi nedir, özveri nedir, ilkeli politika nasıl yapılırı gösterdi. Yarım yüzyıldan beri vatanı kendi ikbalinin önüne koyan ilk ve tek siyasetçi oldu Ortak akıl, işte budur. Bravo Hocam, bravo” ifadelerini kullandı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY'DAN 'MANSUR YAVAŞ' ÇAĞRISI ÜZERİNE AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz" çıkışına CHP'den yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Özdağ'ın sözleri için "Millet İttifakı'na olan güven ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili gelen soru üzerine "Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin yetkili kurulları ve genel başkanları karar verecektir. Sayın Özdağ'ın açıklamasını, toplumun kahir ekseriyeti gibi, Millet İttifakı'nın adayının 13. cumhurbaşkanı olacağını görmesi olarak yorumluyorum. Millet İttifakı'na olan güven ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim