Hakkari’de bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir grubun saldırasına uğradı. 

Cenaze namazı öncesinde protesto edilen Kılıçdaroğlu'nun üzerine namazın ardından kalabalık bir grup yürüdü. Yaşanan arbedede saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yüzünden düştü. Arbede sırasında birkaç kişinin Kılıçdaroğlu'na vurduğu görüldü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Kılıçdaroğlu cami avlusundan güçlükle çıkarıldı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlilerinin olaya müdahale ettiği, Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÖTÜRÜLDÜĞÜ EVE DE SALDIRI

Yaşanan provokasyonun ardından Kılıçdaroğlu'nun götürüldüğü ev de saldırıya uğradı. Saldırıda bulunan grubun evi taşladığı ve içeri girmeye çalıştığı belirtildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.

ZIRHLI ARAÇ İLE EVDEN ÇIKARILDI

Öte yandan evin önündeki kalabalığın dağıtılmasının ardından Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geçtiği bildirildi. 

Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtmak için uzun süre mücadele verdi.

Uzun uğraşlarla evin önüne getirilen bir zırhı bir araçla CHP Lideri evden çıkarıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Saldırının ardından açıklamada bulunan CHP Lideri: "Onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar. Bunun hesabını soracağım. Şehitler bizim şehidimizdir. Burada bunu yapmak şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizi şehitlerimizin cenazelerine gitmekten vazgeçiremezler" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun cenazeye geldiği araç da saldırıya uğradı. Aracın camlarının kırıldığı ve tahrip edildiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim