Habererk/ Lokman Happani/Kilis 

Hain FETÖ darbe kalkışması sadece içeride değil, dışarıdan da saldırı riski olduğu ve bu saldırı riskini ÖSO’ya bağlı muhalifler engellediği öğrenildi.
Dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgneral Murat Sosyal, verdiği talimat ile Kilis sınırındaki askeri birlikleri ikinci emre kadar karakoldan çıkmayın talimatı vermişti.  Akşam saat 20:30 sıralarında sınır hattındaki zırhlı askeri araçlar ve askeri personeller karakollara çekilmesi sınır köylerinde yaşayan vatandaşları endişelendirdi.  

KÖYLÜLER UYARDI MUHALİFLER CANLARI PAHASINA SINIRA DİZİLDİ

Hain  FETÖ'cü Tuğgneral Murat Sosyal’ın talimatı ile askerlerin karakollara çekilmesinden endişelenmesinin ardından evlerindeki televizyonlarda  darbe kalkışmasını duyan Kilis halkı sınırındaki köylüler telefonlarla  Suriye tarafındaki yakınlarını arayarak "ÖSO’ya haber verin Türkiye’de darbe oluyor, asker sınırdan çekildi"  diye haber verilmesinin ardından ÖSO  bağlı Sultan Murat tümeni ve Fatih Sultan Mehmet  ve Hamza Tümenlerine bağlı askerler ağır silahlar ve doçkalarla Kilis sınırını korumaya aldı.  
Yer yer çatışmaların yaşanması ve Obüslerin atış etmemesi ÖSO’yu zorumda bıraksa da DAEŞ ve PKK’dan oluşan güçlerin Türkiye ve Kilis’e girmeleri engellendi. 
Kalkışmanın gerçekleşmemesinin ardından sabaha karşı 03:00 sıralarında Fırtına Obüsleri tekrar harekata geçerek terör yuvaları ateş altına alındı. 

FETÖ'CÜ HAİN GENARAL KALKIŞMAYI 2.NCİ HUDUT TABURUNDAN YÖNETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI 

15 Temmuz Darbe kalkışmasında Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgneral Murat Sosyal verdiği ifadesinde Kilis Gülbaba 2. Hudut taburunda olduğu ortaya çıktı. 
Kilis’in batısı tamamen YPG/PKK kontrolünde bulunuyordu. Özellikle bu bölgede sınır birliklerini de karakollara çektiği geceyi taburda geçirdiği  kalkışma olmayınca yeniden birlikleri sınır hattında konuşlandırdı. 

GAZİANTEP B. BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN "SOSYAL GECE 3'E KADAR DİRENDİ"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, darbe gecesini şöyle anlattı " Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgneral Murat Soysal ile yaklaşık 1,5 yıl beraber çalıştıklarına işaret eden Şahin, "Gaziantep'teki en önemli konu sınır güvenliği. Kendisi de bundan sorumluydu. Bu süreçte, sınıra güvenlik duvarı yapılması, kameraların yerleştirilmesi gibi birçok konuda elimizden gelen desteği sağladık. Olayın anlayamadığımız tarafı da bu. Şerefsizlerin, kötü niyetle kendilerini gizledikleri buradan anlaşılıyor. Biz büyük bir güven esasına göre çalıştık. Sınırını, namusumuzu güvenmişiz. Arkadaşlarımız, olay günü Murat Soysal'ın tavırlarının değiştiğini söylediler. Beni arayarak tugayın kapılarını iş makineleriyle kapatmamızdan ötürü yaşadığı rahatsızlığı dile getirmeye çalışıyor. Ben de aksine her türlü tedbirin alınması için talimat verdim. Kendisinin ismi sıkıyönetim komutanı olarak 

Editör: TE Bilişim