15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara'da ilk selayı okuyan ünlü hafız ve mevlithan İsmail Coşar, hayatını kaybetti. Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan korkunç kazada ölen Kocatepe Camisi emekli imam hatibi Coşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokaklara davet etmesinin ardından Başkent'te ilk selayı veren kişi olarak tarihe geçmişti.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen kazada Kocatepe Camisi emekli imam hatibi İsmail Coşar, canından oldu. Coşar idaresindeki otomobil, Eskişehir-Ankara kara yolunun Duatepe mevkisinde hemen önünde seyretmekte olan TIR'a arkadan çarptı.

Kazanın hemen sonrasında bölgeye çok sayıda acil servis ekibi gönderildi. Coşar ile birlikte aynı aracın içerisinde bulunan eşi Sevim Coşar da kaza yerinde hayatını kaybederken polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

İsmail Coşar

İlk Selayı Okumuştu

1950 senesinde Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dünyaya gelen Coşar, hafızlık eğitiminin ardından merkez köylerden birisinde vekaleten müezzin-kayyım oldu. Bir radyo kanalında okuduğu Kur'an-ı Kerim sonrasında adını duyuran Coşar, müezzin olarak Ankara'nın Ulus semtindeki tarihi Kağnıcıoğlu Camisi'nde görevine başladı.

FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesi sonrasında Kocatepe Camisi'nin minaresine çıkarak ilk selayı okumuştu. İsmail Coşar ile eşinin cenazelerinin yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim