Kilis Cumhuriyet başsavcılığınca FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 20/16/3776 ve esas No 2016/1751 dosyada gizli tanık YÜKSEL kod adlı muhbirin verdiği ifadede çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

YÜKSEL kod adlı gizli tanık verdiği ifadesinde Darbeci askerlerin 15 şer kişilik gruplar halinde Kilis'e getirilerek cemaat evlerine yerleştirildiği ve burada kamp yaptıklarını belirtti.

Yüksel ifadesinde; "Ben hem ev abiliği görevini hem de özel olarak görevlendirildiğim bu 4 öğrenci ile ilgilenme işlerini yürütüyordum. Bu öğrencilerin sohbetlere devamlılığını sağlıyordum, Fethullah GÜLEN’e bağlılıklarını artırmak amacıyla Fethullah GÜLEN kitapları ve video sohbetlerini izletiyordum. Yaklaşık bir yıl boyunca bu öğrencilerle bizzat ilgilendim, sadece bu 4 öğrenciyle ilgilendiğim esnada Talebe Mesulü (TM) idim, benim ilgilendiğim öğrencilerden Y. K. ve K.K. İzmir’de Hava Astsubay Okulunu kazandı, Ökkeş isimli soy ismini bilmediğim şahıs Elazığ Polis Okuluna gitti, Kahramanmaraşlı olan Halil isimli, soy ismini bilmediğim 4. öğrenciden ise bilgim yoktur. 2012 yılında bir toplantı esnasında bana Bölge Talebe Mesullüğü (BTM) verildi ve cemaate ait 5 evde kalan öğrencilerin sorumlu abisi oldum. Yine aynı toplantıda cemaat içerisinde “Bahçıvan” olarak tanımlanan, Kilis FEM Dershanesinde öğretmenlik yapan “H. Y.” kod adını kullanan, gerçek ismi Medeni O. olan şahıs beni yanına çağırdı ve benim Astsubay Okulunu kazanan Y.K ve K. ile bizzat ilgilenmemi, iki haftada bir İzmir’e giderek bu öğrencileri ziyaret etmemi, öğrencileri kontrol altında tutmamı, öğrencilerle ilgili bir sıkıntı olması halinde durumu Mustafa S. bildirmemi istedi, bana ilk kez bu toplantının ardından kod ismi verildi, cemaatte önemli ve gizli görev alan şahısların hemen hepsi kod ismi kullanılırdı, bunun sebebi de Işık Yayınlarından çıkan “Müstear Yaşamak” isimli bir kitapta anlatılmaktadır.

CEMAAT YURT İÇİNDE UÇAK YOLCULUĞUNU YASAKLAMIŞ

Ben İzmir’e 2 hafta da bir giderdim, kimlik bilgilerimiz kayıt altına alınacağından uçak ile yolculuk yapmamız yasaktı, bu sebeple ben her defasında İzmir’e otobüsle gidip gelirdim, yolculuk öncesi Mustafa S. bana her defasında gidiş-geliş bedeli olarak 300 TL para verirdi. Astsubay Okulunda okuyan Yusuf K. ve K. isimli öğrencilerle İzmir’de ikamet eden, ne iş yaptığını bilmediğim ancak memur olduğunu düşündüğüm, yüzlerini hiç görmediğim şahısların evlerinde buluşurduk, bu evler Karşıyaka ve Buca’daydı, İzmir’de cemaat mensupları bize buluşacağımız evi bildirir, bizde ikamete gider anahtarı bırakıldığı yerden alır ve ikamet içerisinde sohbet ederdik, ev sahibi evi bizim için boşaltmış olurdu, İzmir’de astsubay öğrencilerini devir alacak olan şu an ismini hatırlamadığım şahısta bizimle birlikte sohbetlerde yer alırdı, Fethullah GÜLEN’in son talimatları, alınacak tedbirler hakkındaki telkinleri öğrencilere anlatılırdı, ben yeniden Kilis’e döndükten sonra İzmir’de bulunan sorumlu şahıs bu astsubay öğrencilerini izler ve güvenilir olup olmadıklarını test ederdi, Mustafa S. zaman zaman İzmir’e gelirdi, ben öğrencileri hazır ederdim, beni odadan çıkartıp kendi aralarında görüşürlerdi, ne konuştuklarını bilmezdim. Hatta bu öğrenciler tatillerde Kilis’e geldiğinde 15 günlük programlar yapar, evleri müsait olan cemaat mensubu şahısların evlerinde kamp yapardık, İzmir’deki sorumlu şahısta zaman zaman Kilis’e yanımıza gelirdi.

BAĞLILIKLARINDAN ŞÜPHE EDİLMEYEN ÖĞRENCİLER ASKERİ OKULLARA YÖNLENDİRİLDİ

Yüksel, Paralel Devlet Yapılanmasında asker ve polis olacak şahıslarla özel ilgilenirdi, cemaate bağlılığından şüphe edilmeyen, verilecek talimatları harfiyen yerine getireceğinden emin olunan öğrenciler askeri okullara, yine cemaat içerisinde özel olarak ilgilenilip ama bazen talimatları sorgulayan veya eleştiren öğrencilerde polislik mesleğine yönlendirildi. Öğrencilerin nerelerde eğitim görecekleri ve hangi meslek grubuna gideceklerine cemaatteki görevliler karar verirdi. Ben yapılanma içerisinde bulunduğum sürece hep astsubay okullarına gidecek öğrencilerle ilgilendim, polis olacak veya polis akademisine gönderilecek öğrencilerle Kilis FEM Dershanesinde öğretmen olan Mehmet Y’ın görevlendirilmiş olduğunu, polis okulu ve polis akademisine gidecek öğrencilerin belirlenmesini, kamp evlerinde toplanmasını, sınava hazırlanmasını bu şahsın organize ettiğini biliyorum, ayrıca yurt dışına gidecek öğrencileri de yine bu şahıs tespit ederdi.

Cemaat içerisinde bulunduğum tarihlerde, Yusuf K. (Kütahya Hava Astsubay),Kasım K. (Hava Astsubay), İlyas Ö. (Muğla/Milas Jan. Astsubay), İbrahim U. İsa Y. (İzmir-Astsubay), Ahmet K. (Mersin / Erdemli Jan. Astsubay) ve Kilis’in Yavuzlu Köyünden Halil isimli, soy ismini bilmediğim öğrencilerin hepsi cemaatin yönlendirmesi ve yardımlarıyla astsubay oldular, Ümit M. (Ankara) ile Mehmet D. (İstanbul) aynı şekilde subay oldular. İllerden astsubay olması için Ankara’ya sınava gönderilen öğrencilere cemaatin talimatıyla Ümit M. yardımcı olmaktaydı

Habererk/ Lokman Happani/ KİLİS

Editör: TE Bilişim