Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kağızman ilçe kongresinde konuştu.

Bir dizi ziyaret ve temaslar için iki gündür Kars’ta bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün Kağızman’da partisinin ilçe kongresine katıldı. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi lideri, ekonomik krizin nedeni olarak ‘cehalet’ ve ‘yolsuzluk’ olarak gösterdi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KRİZİN SEBEBİ CEHALET VE YOKSULLUK

Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Çiftçilerimizin feryatlarını duyduk. Hayvan besicilerimiz hayvanlara harcadıkları yem fiyatlarını karşılayamadıklarından yakınıyor. Bu topraklar bereketsiz değil. Ancak ne yazık ki bu ülkede iktidar olanlar halktan kopuk yaşıyor. Kağızman’daki esnaflarımız siftah yapmadan kapatıyorum dedi. Peki neden? Sebebini söyleyeyim bir cehalet, ikincisi de yolsuzluk. Bugün Türkiye’de Kars’a baktığınızda Bangladeş ile aynı hayat standardında. Halk patates bile alamıyor. Ne yiyecek bu halk? Çiftçi üretici zarar ediyor tüketici de hayatından memnun değil.

BAHÇELİ KONUŞTU, DOLAR 16'YE GEÇTİ

Artan fiyatlar tüketicinin adlığı maaşa yetmiyor. Herkes mutsuz. Size gelip bir takım sözler verecekler, gelip propaganda yapacaklar, ‘bütün dünyada böyle diyecekler’ sakın inanmayın. Sabah Dolar 16 liranın altındaydı. Bahçeli konuştu 16 lirayı geçti. Bir gün Bahçeli konuşuyor kriz çıkıyor, bir gün Erdoğan konuşuyor kriz çıkıyor. Bahçeli’ye kalsa Türkiye’de bütün kurumları kapatacak.

BU RANT DÜZENİNİ YIKACAĞIZ

16 lirayı aşan dolar kuruyla, kur korumalı mevduattan bu tuzu kurulara artan para 100 milyar liraya yaklaşıyor. Hayvanının besleyemeyen çiftçiler hayvanlarını mezbahaya gönderirken hazinedeki paralar faizcilere gidiyor. Bu halkı 3-5 faizciye kurban ediyorlar. Milyonlarca halkı fakirleştirip, 3-5 kişiyi zengin yapıyorlar. Bu faiz, rant düzenini yıkacağız. Dünyada bizden fazla faiz ödeyen ülke yok. Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

Editör: TE Bilişim