Bu durumu haberleştiren Akit gazetesi, İYİ Parti yayın organı gibi gösterdiği Yeniçağ gazetesi yazarını dinsiz, Allahsız olduğu iddia etti.

Bu durum "mahalle baskısı mı yapılıyor?"sorusunu gündeme getirdi.

CAZİM GÜRBÜZ YENİÇAĞ'DAKİ KÖŞESİ KAPATILDI

Cazim Gürbüz Yeniçağ'dan kovuldu mu?

Cazim Gürbüz'ün Yeniçağ'dan kovulduğu yönünde gelen haberleri ilk ağızdan yetkililere sorduğumuzda çok ilginç bir cevapla karşılaştık.

Yetkili, Cazim Gürbüz'ün kendileri ile görüştüğünü "15 yıllık gazetemden ayrılmak zor ve acı. Acı da olsa benim üzerinden sizin gazeteniz ve camianıza yapılan baskıyı görüyorum, anlıyorum. İsterseniz ben artık yazmayayım" dediğini aktardı.

Bunu kabul ettiklerini söyleyen yetkili Cazim Gürbüz'ün köşesinin kapatıldığını doğruladı.

CAZİM GÜRBÜZ'ÜN SOSYAL MEDYA HESABINDAKİ GARİPLİKLER

Bu gelişmelerden sonra Cazim Gürbüz sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmaya ve İYİ Parti'ye, Yeniçağ'a suçlamalarda bulunmaya başladı.

Cazim Gürbüz, konu ile alakası ilk paylaşımında şunları söyledi "Bu Ağır Ali'nin oğlu, eski BBP'li, Nizam-ı Alem Ocakları eski genel başkanı. Ve şimdi İyi Parti Grup Başkan Vekili... İYİ Parti adına hep bu kürsüde... Ağzı iyi laf da yapıyor ama sözleri dinbaz mesajlarla dolu. Bugün de yine İyi Parti adına bu kişi kürsüde idi, konuşmasını Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözü ile bitirdi... Evet benim deistliğim İyi Parti'ye batıyor, İyi Parti ile bir ilgim olmamasına karşın, Yeniçağ'daki 16 yıllık köşe yazarlığıma son veriliyor. Bu Ağır Ali'nin sözleri ise tasvip görüyor. E peki bu hal, bir gün birilerinin önüne konulmaz mı? Konulur. Tanış Ünlüler Anılar Giz Dökümleri kitabımda koydum nicelerinin önüne... Kimse yapmazsa bunu ben yaparım ömrüm olursa... Bilinsin..." dedi.

Görüştüğümüz yetkili bu konu ile alakalı olarak, Yavuz Ağıralioğlu'nun bu hadiseye uzaktan ve yakından hiçbir şekilde müdahil olmadığını açıkladı.

Gürbüz, daha sonra" Bu sabah Yeniçağ Gazetesine bu mesajı faksladım. Köprüler böyle atılır...Sayın Ahmet Yabuloğlu’na iletiniz! Gazetenizin web sayfasında bulunan yazı arşivimi siliniz. Aksi durumda yasal yollara başvuracağımı bildiririm. Sizlere ve İYİ Ahmet Çelik’e İYİ gelecekler dilerim. Cazim Gürbüz" şeklinde bir paylaşımda bulundu.
Bu mesaj sonrası Cazim Gürbüz'ün köşesindeki bütün yazılar silindi.

CAZİM GÜRBÜZ  İYİ PARTİ'DEKİ ERMENİ'LERİ DİLİNE DOLADI

Cazim Gürbüz konu ile alaka olarak yaptığı son paylaşımda ise İYİ Parti'deki GİK üyesi Ermeni bir vatandaşı diline doladı.

Ermenilerin bile İYİ Parti'de yer bulduğunu ama kendisinin deist olduğu için Yeniçağ'dan atıldığını söyledi.

"Elmas GIRAĞOS
Doğum Tarihi - Yeri : 30 Temmuz 1973 - Amasya 
Öğrenim Durumu : Ortaokul
Mesleği / Sanatı : İş Kadını
Partideki Görevi : Genel İdare Kurulu Asıl Üye
Bu kadın İyi Parti'nin Genel İdare Kurulu Üyesi... Soyadından da anlaşılacağı üzere Ermeni bir vatandaş... Bu Gıragos'un İyi Parti'de görev almış olmasına karşı değilim, ülkeme hainlik beslemeyen herkes, kökenine bakılmaksızın her yerde görev alabilir, almalı. Ancaaak, Gıragos'un Ermeniliği bu partiye ve başındakine batmazken, benim deistliğim batıyor, Yeniçağ Gazetesinden kovulmama kadar vardırıyorlar işi... 
Vardırsınlar, ben de bunu yazar ve elimden geldiğince yayarım. Haa gücüm neye yeter? Neye yeterse..."

Akit gazetesi haberinde şu cümlelere yer verdi

"Meral Akşener liderliğindeki İP’in açık propaganda aracı gibi yayın yapan Yeniçağ gazetesinde köşe karalayan Cazim Gürbüz, deist olma sürecini anlattığı röportajında İslam’a yönelik ağır hakaretlerde bulundu.
Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı İP’in açık propaganda aracına dönüşen yayın organı Yeniçağ gazetesinde kalem oynatan ve Osman Pamukoğlu’nun kurduğu ve kısa bir süre önce kapattığı HEPAR adlı siyasi partinin kurucu üyeleri arasında yer alan Cazim Gürbüz, verdiği röportajda skandal açıklamalarda bulundu. Deist olma sürecini yönelik gelen soru üzerine konuşan Gürbüz, annesinin kendisini azarlayarak tövbe etmeye çağırdığını ifade ederek, “Annem bana oğlum tövbe et. Peygamber Efendimize yaptığın hakaretlerden tövbe et” ifadelerini kullandı.

‘Cenaze namazı olsa da olur olmasa da’

TÜYAP Kitap Fuarında katıldığı bir programda bir kişinin kendisine, “Sizin cenazeniz ne olacak hiç düşündün mü?” diye sorduğunu söyleyen Gürbüz, “Ben dedim ki sen benim cenazemi düşünme. Cenaze namazı bir duadan ibarettir, olsa da olur olmasa da” ifadelerini kullanarak, cenaze namazlarını hedef aldı.

‘Benim cenazemi imamların önüne koymayın’
İslam dinine yönelik hezeyan dolu açıklamalarını sürdüren Gürbüz, imamları kast ederek, “Atatürk’ün cenaze namazı Türkçe tekbirlerle kılındı. Eğer öyle bir hoca bulursanız gelsin benim cenaze namazımı kılsın.  Ben yakınlarıma da söylüyorum. Benim cenazemi götürüp o adamların önüne koymayın.“ dedi. İmamları hedef alan açıklamalarında iyice ileri giden Gürbüz, imamların cenazeleri istismar aracı haline getirdiği safsatasını uydurarak, “Şehit cenazeleri imamların statülerinin, ağırlıklarının artırılma yeri, onların gösteriş yapma yeri” ifadelerini kullandı. İmamların cenazelerde söylediği ‘Hakkınız helal ediyor musunuz?' ifadesinden de rahatsız olduğunu söyleyen Deist Gürbüz, “Sen ne diye soruyorsun onu.” dedi."

ODA TV CAZİM GÜRBÜZ'E SORDU "NASIL DEİST OLDUNUZ?"

CAZİM GÜRBÜZ: Dindar bir ailenin çocuğuydum. Hatta şu anda annem sağ benim, 89 yaşında. Bana bazen, biliyor yazdığım kitapları da, “oğlum, tövbe et” diyor; “peygamber efendimize yaptığın hakaretlerden dolayı tövbe et…” Böyle bir ailenin çocuğuyum. 47 sene oruç tuttum. 36 yıl beş vakit namaz kıldım ama, sürekli sancılı bir beyne sahibim, araştıran, sorgulayan, öyle her şeye ikna olmayan bir beyne sahibiz. Tanrı, öyle bir beyin vermiş.

Bütün bunlar beni daha ciddi okumalara, sorgulamalara götürdü ve sonunda Deizm’de karar kıldım. Kimileri ilk Yaşar Nuri Öztürk yazdı diyor ama, ben yazdım ilk kitabı. Yaşar Nuri Öztürk “Kur’an, Deizm’e kapı aralayan kitaptır” dedi, Deizm adlı kitabında. Ben kendi kitabımda da söylüyorum. O, bana göre doğru değil. Yani Kur’an, Deizm’e kapı aralayan kitap değildir. Deizm’in çok basit olarak tanımını vereyim. Tanrı ile insanlar arasındaki aracıların ve aracı kurumların reddedilmesidir. Şimdi siz Kur’an’ı kitap olarak kabul edeceksiniz.

Muhammed’i peygamber olarak kabul edeceksiniz. Ondan sonra ben Deist’im diyeceksiniz, böyle bir Deizm olmaz. Yok öyle bir Deizm. Başka türlü bir yaklaşımda bulunabilirsiniz; yani Kur’an’ı söz gelimi farklı yorumlayabilirsiniz. İslam’da reform isteyebilirsiniz. Onları ben de tasvip ederim ama, bir de karşı tarafa bakın da, ondan sonra bir şey söyleyin. Yani bunlar beni Deizm’e götürdü ve mertçe, dürüstçe “ben Deist’im” diyebilen Türkiye’deki çok az sayıdaki insanlardan biriyim. Deist’ler çok da, söyleyenlerin sayısı şimdilik çok değil.

***

DEİZM NEDİR?

Yaradancılık anlamına gelen Deizm, evrenin bir yaratıcı tarafından yaratılıp daha sonra bu yaratıcının insanı kendi başına bıraktığını kabul eden bir felsefi akım ya da inanç biçimidir. Deizm, peygamberleri ve Kutsal kitapları reddeder.

Tüm dinleri reddeden ancak tanrının varlığına inanan deizm, peygamber, kutsal kitap, cennet ve cehennem, melek ve şeytan gibi kavramların hiçbirini kabul etmez. Deizme göre mutlak bilgiye ulaşmanın yolu vahiy ve peygamberlerden geçmez. Doğa, bilim ve akla dayanır. Bu inanca göre insan aklı yeterli olduğu için vahiy ve kutsal kitaplara da gerek yoktur. Yaratıcının dünyayı ve evreni bir kez yaratmış, sonra kendi yasalarına göre işlemesi için insanları ve evreni bir başına bırakmış olduğunu savunurlar. Deizm inancına göre Tanrı evrene ve dünyaya müdahale etmemektedir.

DEİST KİME DENİR?

İnanışın tanımlanmasında kullanılan doğal din ya da doğal inanç kavramları, hiçbir aracı olmaksızın sadece akıl yoluyla kavranabilecek yalın bir Tanrı inancını belirtir. Bu inancı benimseyen kişiye Deist denir.

DEİZMİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

* Deizme göre Tanrı vahiy göndermez.

* Deizm de peygamberlere inanılmaz, Tanrı ile insan arasına başka hiçbir düşünce giremez.

* Kutsal Kitaplar Tanrı'nın sözü olarak kabul edilmemektedir. Deizme göre elçi olduğunu iddia edenlerin "Vahiy geldi" diyerek var ettiği kitaplar Tanrı'dan gelmiş olamaz.

* Deizm'in hiçbir kutsal kitabı veya peygamberi yoktur.

* Deizm'de şeytan, cehennem gibi öğeler yoktur.

* Deistler "özgür düşünürler"dir. İyi birey olabilmek için peygamber ve kitaplara gerek duymazlar.

* Deistler vahiyleri ve vizyonları reddederler. Hayatlarında insan uydurması mucizelere ve kehanetlere yer yoktur.

* Deizm'in rahip, haham, imam gibi din adamlarına ihtiyacı yoktur. Bir bireyin istediği tek şey kendi sağduyu ve insanlık durumunu düşünme kabiliyetidir.

Editör: TE Bilişim