Terör soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suçu ve suçluyu övme" gibi suçlardan tutuklu olan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın PKK terör örgütü mensubu kardeşi Nurettin Demirtaş, "Onur Borcu" isimli bir kitap çıkardı.

TERÖRİSTİN KİTABI İBB'YE AİT KİTAPÇIDA SATIŞTA

Örgütün yayın organlarında sık sık boy gösteren ve 6-8 Ekim olaylarının sorumluları arasında yer alan 'Şiar' kod adlı Demirtaş'ın kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Kitapçısı'nda satışa sunuldu.

TEPKİLERİN ARDINDAN KİTAP SATIŞTAN KALDIRILDI

İstanbul Kitapçısı, İBB'ye gelen yoğun tepkilerin ardından teröriste ait kitabı sitesinden kaldırdı.

 'Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan Nurettin Demirtaş'ın 'Onur Borcu' isimli kitabı'nın İBB Kitabevi'nde satılması Büyükşehir Meclis'in de de gündem oldu.  Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapılan İBB Mart ayı 3. toplantısında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Rasim Yücel, kitabın İstanbul Kitapçısı'nda satılmasına tepki gösterdi.

"KİTAP SATIŞIYLA TERÖRE DESTEK VERİLDİ"

Teröristin kitabının satışa sunulmasının büyük bir aymazlık olduğunu belirten Yücel şunları söyledi:  "Terör örgütü mensubu ve kanun kaçağı kişi tarafından yazılmış bir kitabın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kitap evlerinde satılmasının sorumlusu kimdir, satışa izin veren bu kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır. Bu eylemle İBB Terör örgütüne destek veren bir kuruluş haline dönüşmüştür.

Yücel daha sonra da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cevaplaması için bir dizi soru sıraladı. 

1- Sorumlusu kim ya da kimlerdir?

2- Bu kişi ya da kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

3- Bu kişiler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuşmudur?

4- İBB Kitabevinin paravan olarak kullanılmasının seçim ittifakı ile ilgisi var mıdır?

5- Bu eylem İBB Başkanı'nın seçim zamanı gizlediği, şimdilerdeyse alenileştirdiği HDP-PKK ittifakını ödeye ödeye bitiremediği seçim ittifakının diyetinin bir yansıması mıdır?

"BEBEK KATİLLERİNE SES ÇIKARMIYORSUNUZ"

MHP Grup Başkan Vekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise teröristin kitabının İBB Kitabevinde satışa sunulmasına ilişkin olarak şöyle konuştu: "Cevabınız varsa vereceksiniz cevabınız yoksa, yavuz hırsız gibi üste çıkmaya çalışmayacaksınız. Biz sizlere eli kanlı terör örgütü üyesisiniz demiyoruz. Size eli kanlı terör örgütlerine, bebek katillerine ses çıkarmıyorsunuz diyoruz. Cezaevinde tutuklu terörist Selahattin Demirtaş'ın kardeşi terörist Nurettin Demirtaş'ın kitabının gazi meclisimizin çatısı altında satılmasını nasıl açıklayacaksınız. Türkiye'de yazar, düşünen insan mı bitti. Türk milliyetçiliği fikriyatını savunduğunuzu söylüyorsunuz. Ancak bu milletin ocağına incir ağacı dikenlerle Büyükçekmece'de zeytin ağacı dikenleri kınayamayacaksınız. Yazık size. Biz sırtımızı Türk milletine dayandırdık."

Editör: TE Bilişim