Başsavcılık tarafından Muğla’nın Fethiye Belediyesi’nde sahte ruhsat temin ettikleri iddiası ile başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2'si belediye çalışanı 3 kişi tutuklandı.

OdaTV'nin haberine göre, başsavcılık tarafından Muğla’nın Fethiye Belediyesi’nde sahte ruhsat temin ettikleri iddiası ile başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında polis operasyon yapmış, zabıta biriminde görevli bazı personeller ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 1 personel gözaltına alınmışlardı.

10 Aralık Cuma günü başlayan operasyonun ardından gözaltına alınan sanıklar emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi. Fethiye Adliyesi’nde yaklaşık 6 saat süren ifadelerin ardından 2’si Fethiye Belediyesi personeli olmak üzere 1 ilçe sağlık müdürlüğü personeli hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Operasyon hakkında konuşan CHP'li Belediye Başkanı Alim Karaca Başsavcılık ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Karaca “6 aydır biz Fethiye Belediyesi öncülüğünde başsavcılık ile birlikte yürüttük. Bizim zabıtalarımız bazı kontrollerde 3 ruhsatın sahte olduğunu görüyor. Bunun üzerine biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. O da KOM'a verdi” şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim