Ülkemizin yerli ve millî ürünleri İdlib’de yaşanan menfur saldırı sonrası ülkemizin başlattığı Bahar Kalkanı Harekâtı’nda önemli başarılara imza atıyor. Harekâtın ilk saatlerinden itibaren operasyon alanında aktif bir şekilde kullanılmaya başlanan ve hârekatın seyrinde önemli bir rol oynayan ANKA İHA Sistemi’miz 40.000 saatin üzerinde gerçekleştirdiği uçuşlarla anılıyor.

ANKA’nın gelişmiş modeli olan ANKA+’ın artırılan faydalı yük kapasitesi ile KGK ve HGK entegrasyonu sayesinde daha etkili vuruş kabiliyetine sahip olacak. AKSUNGUR’un envantere girmesi ile İHA’ların etkinliğinin daha da artması bekleniyor.

Aksungur nedir?

TUSAŞ Aksungur, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilmekte olan bir insansız hava aracıdır . Uçak gövdesi, kanat ve iniş takımları program için yeni geliştirilirken, yeni İHA özellikle iç sistemler ve aviyonikler açısından Anka ailesiyle ortak özelliklerini devam ettirmektedir. Ayrıca hizmet içi modelin mevcut yer kontrol istasyonu kullanılarak da uçurulabilecektir. Aksungur TUSAŞ'ın bugüne kadar ürettiği en büyük hava aracıdır.Uzun süreli gözetleme, istihbarat, deniz devriyesi görevleri veya İnsansız hava muharebe aracı olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. TUSAŞ, silah paketlerini entegre etmeyi ve Aksungur'u 2020 yılı içerisinde seri üretime sokmayı planlamaktadır.

Editör: TE Bilişim