Benzer bir olay ise yine deprem bölgesinde geldi. Depremde hayatını kaybeden bir vatandaşın cenazesinin görevliler tarafından verilmek istenmediği, gerekçe olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğinin söylendiği iddia edildi.

TV5’de yayınlanan ve Mustafa Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu “Kulis Ankara” programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ’da katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ deprem bölgesinde yaşadığı bir olayı TV5 ekranlarından aktardı.

İşgüzar görevli

Bir cenazeye gittiğini aktaran Ağdağ, cenaze sahibinin geceden beri cenazesini beklediğini ama alamadığını söyledi. Sabah olduğunda ise yine alamadıklarını söyleyen cenaze sahibi, öğlene doğru bir görevlinin yanlarına gelerek, Cumhurbaşkanının ikindi namazında geleceğini, cenazenin ikindide defnedileceğini aktardı.

Cenaze sahibi cenazesini alabildi

Bu duruma tepki gösteren cenaze sahibi usullerin belli olduğunu ve bu durumun siyasete alet edilemeyecek bir durum olduğunu, cenazenin mahallesinden helalık alınarak kaldırmak istediğini, daha sonrada defnetmek istediğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan haberinin olmadığını savunarak, siyasetin bu noktaya geldiğini yaranma duygusu ile yapıldığını vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ cenazenin Cumhurbaşkanını beklemeden defnedildiğini sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Anadolu’da cenaze hiç bekletilmeden defnedilir. Hatta bazı bölgelerde ikindide cenazenin kaldırılmadığı dahi görülür.

Editör: TE Bilişim