Bina sahipleri bu maliyeti karşılayamadığı için müracaat etmiyorlardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da bir binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek için kullanılan sistemin bina başına 7.500-8 bin TL’yi bulduğunu açıkladı. İmamoğl, yeni, hızlı ve ekonomik bir modele geçtiklerini belirterek, Mekanik tabanlı tarama yöntemi adı verilen sistemin 250-300 TL olacağını söyledi.

Deprem yönetmeliği yürürlüğe girmeden önce yapılmış olan yaklaşık 750 bin bina olduğunu kaydeden İmamoğlu, bu binaları hızla kontrol edeceklerini açıkladı.

Twitter hesabın açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasına ek olarak, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’ın bir videosuna yer verdi.

2060 yılında çalışmalar bitecek

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman’ın videosunda İstanbul’da depremle alakalı olarak, güçlendirme çalışmalarını tamamlamak için çalıştıklarını söyledi. 750 binanın durumlarının ne olduğunu anlamak için bu çalışmanın şart olduğunu söyleyen, Tayfun Kahraman Yönetmeliğe uygun ilerlenirse yaklaşık olarak 2060 yılında çalışmaların biteceğini açıkladı.

Tayfun Kahraman, bir model çalışama hazırlandığını, bu model çalışmanın İBB binalarında test edildiğini söyledi. Maliyetlerin çok önemli olduğunu açıklayan Kahraman, ortalama bir binanın 7.500-8 bin TL’yi bulduğunu yeni tekniklerle bu maliyetin 250-300 TL bandına çekmeye çalıştıklarını söyleyerek, ay sununda test sonuçlarının çıkacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim