Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında 22 vatandaşımız aramızdan ayrıldı. Bir çok insanımız enkaz altında kalırken 1000'in üzerinde vatandaşımızın da yaralandığı kaydedildi.

Elazığ'dan acı haberler gün ağırınca gelmeye başladı. Sivrice ilçesinde bağlı olan Çevrimtaş köyünde evlerin neredeyse çoğu yerle bir olurken 2 vatandaşımızın da enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Elazığ'da dün gece yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında acı haberler peş peşe gelmeye başladı. Depremde 22 insanımız canından olurken 1000 üzerinde de vatandaşımız yaralı olarak hastanelerde tedavi altına alındılar.

Köy Tamamen Yok Oldu

Gece süresince arama kurtarma çalışmalarına aralıksız olarak devam edilirken evlerine girmekten korkan vatandaşlarımız sabah kadar sokaklarla beklediler. Depremden en çok zararı gören Çevrimtaş köyünde ise büyük bir sessizlik hakim oldu. Köyde bulunan 13 evin tamamı yıkılırken 2 vatandaşımızın da canından olduğu kaydedildi. Sabaha kadar dışarıda bekleyen köylüler korku dolu anları bire bir yaşadılar.

Köyde yıkılan ahırlarda enkaz altında hayvanların kaldığı da belirtildi. Köylüler deprem sonrasında neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyleyerek yardım beklediler. Köylülerden birisi ise açıklamasında enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduklarını ve kendilerini dışarıya zor attıklarını belirtti. Enkaz altında 2 vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edilirken jandarmanın köylülere yardımcı olması da gözlerden kaçmadı. Yaralıların hastanede tedavi altına alındığı kaydedilirken harabeye dönen köyün tamamen yok olduğu bilgisi geldi.

Editör: TE Bilişim