Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yargıya olan güveni en üst düzeye çıkarmak başta yargı mensupları, hukuk adamları olmak üzere hepimizin görevidir." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeni adli yılın Türkiye'ye ve adalet camiasına hayırlı olmasını diledi.

Yargının hem bağımsızlığının hem de tarafsızlığının anayasal güvence altında olduğunu anımsatan Destici, şöyle devam etti:

"Bugün yargıya olan güvenin en alt seviyelere düşmüş olmasının birinci derecede etkisinin FETÖ olduğunu çok açık ve net bir şekilde hepimiz biliyoruz. Yargıya olan güveni en üst düzeye çıkarmak başta yargı mensuplarımız, hukuk adamlarımız, yargıyı yöneten adalet sisteminin başındaki kişiler ve Türkiye'yi yöneten kişiler başta olmak üzere hepimizin görevidir."

Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamların mimarı olduğunu belirttiği Myanmar yönetimini ve Budist rahipleri lanetleyen ve kınayan Destici, İslam İşbirliği Teşkilatının bu konuyu gündem yaparak toplanmamasını eleştirdi. Destici, "Eğer Myanmar'a, Filistin'e, Doğu Türkistan'a sahip çıkmayacaksanız İslam İşbirliği Teşkilatının bir gereği yok." diye konuştu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin, 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumu kararının arkasında İsrail'in olduğunu ifade eden Destici, bu konuda belgelerinin olduğunu, Türkiye'nin de buna göre bir politika izlemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: aa