Eskişehir'in Emek Mahallesi'ndeki BBP Odunpazarı İlçe Teşkilat binasının açılış törenine katılan Mustafa Destici, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da şehit olan askerlere Alah'tan rahmet diledi. Parti olarak terörle mücadelenin yanında olduklarını belirten Destici, "Şu anda terörle ciddi anlamda bir mücadele veriliyor. Biz geçmişte yanlış yapıldığı dönemlerde yanlış yapıldı dedik. Eksik yapıldığı dönemde eksik yapıldı dedik. Doğruları Türkiye'yi yönetenlerin önüne koyduk. Ama şu anda hakkını vermek lazım. Terörün tüm unsurlarına karşı topyekun ciddi bir mücadele veriliyor ve bizde Büyük Birlik Partisi olarak bu mücadelenin sonuna kadar yanındayız, devletimizle, milletimizle birlikteyiz" dedi.

BÜYÜKERŞEN'E SALDIRIYI KINADI
Geçen Cumartesi kafe işletmecisi ve adamlarının saldırısına uğrayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu da belirten Mustafa Destici şöyle devam etti:
"İnşallah Eskişehirimizde bundan sonra ne belediye başkanımıza, ne başka bir yöneticimize bu tür saldırıların yapılmamasını öncelikle temenni ediyorum ve bu saldırı sonrasında da birlik olan Eskişehirimize ve Cumhurbaşkanından başlayarak bütün siyasetçilerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü nasıl birlik olunur onu da hep birlikte göstermiş olduk. Çünkü bu işin sağı solu, partisi olmaz. Şiddet ve terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın hep birlikte bunun karşısında durmalıyız. Hep birlikte bunun karşısında durduğumuz zaman bunu yeneriz. Onun için Eskişehirimizin belediye başkanına yapılan saldırı da hepimize yapılmıştır. Bütün siyasetçilere, bütün Eskişehir'e yapılmıştır. Biz o gözle bakıyor ve bir kere daha kınıyoruz. Bundan sonra da bu tür saldırıların olmaması için her türlü tedbirin, önlemin alınmasını beklediğimizi de ifade ediyoruz. Sayın belediye başkanımız bize olayı teferruatıyla anlattı, bilgilendirdi ve gerçekten hiçbirimizin kabul etmeyeceği hadise, inşallah Eskişehirimizde bundan sonra böyle bir hadise yaşanmaz."

'BAZI İSLAM ÜLKELERİNDE SES YOK'
Kudüs olaylarına da değinen Mustafa Destici, bazı İslam ülkelerinin İsrail'e gereken tepkiyi göstermediğini belirterek şunları söyledi:
"Çevremizde gelişen hadiseler var. İşte Filistin, Kudüs. Terörist, Siyonist İsrail devletinin Mescid-i Aksa'da yaptığı saldırganlık. Oradaki Müslüman kardeşlerimizi Mescid-İ Aksa'ya sokmaması, birkaç tanesini şehit etmesi. Her türlü silah da dahil güç kullanması kabul edilemez. Bütün İslam dünyasının Kudüs'e ve Mescid-İ Aksa'ya sahip çıkma gibi manevi bir sorumluluğu vardır. Bütün İslam dünyasının, İslam ülkelerinin liderlerinin, başlarındakilerinin en azından Venezuela devlet başkanının gösterdiği duyarlılığı ve tepkiyi göstermesini beklemek hepimizin hakkıdır. Maalesef bizim ülkemiz, bizim cumhurbaşkanı, devlet görevlilerimiz, bizler, siyasetçiler gerekli tepkiyi gösterdik. Ama bakıyoruz bazı İslam ülkelerinde onların liderlerinden, devlet başkanlarından ses yok. Yani Katar'a gösterdikleri tepkiyi İsrail'e göstermiyorlar. Onun için bütün İslam ülkelerinin, oralarda yaşayan Müslümanların bütün bu olaylara bakarak ona göre değerlendirmesi lazım."

'ONLARIN İBADETHANELERİNİ ASLA HEDEF ALMAYACAĞIZ'
İsrail'e tepki gösterirken Türkiye'deki ibadethanelerin asla hedef alınmaması gerektiğini söyleyen Destici, "İsrail devletine en üst düzeyde tepkimizi göstereceğiz. Ama bunu yaparken burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşayan Yahudi toplumunun, Musevilerin, onların ibadethanelerini asla ve kata hedef almayacağız. Çünkü bizler 1453'te İstanbul'u fethettiğinde bütün insanların inandıkları gibi yaşama konusunda serbest bırakan ve bizim güvencemiz altındasınız diyen Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız" diye konuştu.

Kaynak: dha