Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran’da yapılacak yerel seçim için toplanan Yüksek Seçim Kurulu, SOL Parti ve DEVA Partisi’nin seçimlere katılma yeterliliği olduğuna karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kütahya’nın Simav ilçesine Bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran’da yapılacak yerel seçim için seçimlere katılma yeterliliği olan partileri yeniden gözden geçirdi. Alınan kararla, SOL Parti ve DEVA Partisi’nin de Türkiye geneli seçimlere katılma yeterliliğini sağladığı teyit edildi.

YSK bugün, 6 Haziran 2021’de Güney Beldesi’nde yapılacak Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimini görüştü.

Ocak ayında 17 partinin seçimlere girme yeterliliği olduğunu belirleyen YSK, Güney Beldesi’ndeki yerel seçimler dolayısıyla yeni bir karar aldı. YSK, 6 Haziran’da yapılacak beldedeki seçim öncesinde gerekli yasal koşulları sağlayan olan SOL Parti ve DEVA Partisi’nin de Türkiye genelinde seçimlere girme yeterliliği olduğuna karar verdi.

Siyasi Partiler Kanunu’na göre bir partinin seçimlere girebilmesi için seçim tarihinden en az 6 ay önce, Türkiye’nin 41 ilinde teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubunun (en az 20 milletvekili) bulunması gerekiyor.

Seçim yeterliliği için gerekli şartları yerine getirerek Ekim 2020'de büyük kongresini yapan SOL Parti, Nisan ayında seçim yeterliliğini sağlıyordu.

AKP’den ayrılan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin Mayıs ayından, Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi'nin ise Haziran ayından sonra yapılacak bir seçime girme yeterliliğini alması bekleniyordu.

Editör: TE Bilişim