İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım'da görevden uzaklaştırılan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde tutuklanan Ahmet Türk'ün avukatları tutuksuz yargılanması için Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

Sağlık sorunları nedeniyle daha önce tutuksuz yargılanması için çağrılar yapılan ve son olarak İstanbul Adli tıp Kurumu’na gönderilen Ahmet Türk için Adli Tıp kurumunun, ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu Mardin Adliyesi’ne gönderildi.

Ahmet Türk’ün avukatları, tahliye edilmesi için Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

Tahliye talebini değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Elazığ Cezaevi’nde bulunan Ahmet Türk’ün tahliyesine karar verdi.

Terör destekçisi olduğu aşikar olan elinde Mehmetçik kanı olan  Ahmet Türk, hastalığı sebebi ile çıkabiliyor ama  Alaattin Çakıcı rahatsızlığından dolayı hastane raporları olmasına rağmen gerekli koşullar neden sağlanmıyor?

Elinde raporları olan, bir çok defa girişimde bulunan Alaattin Çakıcı neden tahliye edilmiyor.

Adalet kefeleri o kadar dengesiz çalışıyor ki; bırakın tahliye edilmeyi, hastaneye yollanan Çakıcı "Yer yok"  bahanesiyle  saatlerce araç içerisinde bekletildikten sonra geri yollanıyor.

Asıl acı olan ise MHP Genel Başkanı sıfatını taşıyan Devlet  Bahçeli bu işe ön ayak olmasıdır.

Vatanı ve ülkesi için, her şeyi göze alan, babasını, amcasının oğlunu şehit veren bir vatansever Ülkücü olan Çakıcı neden tahliye edilmiyor.?


 

Editör: TE Bilişim