Yunanistan’da ve diasporada yaşayan Ermeni asıllı Yunan vatandaşları ve milliyetçi kesimden Yunanlılar, Azerbaycan’a karşı Ermenistan saflarında savaşmak üzere havayoluyla Ermenistan’a gidiyor.

Yunanistan’daki Ermenilerin Atina’da kurduğu “Ermenistan Sosyal Kültür Merkezi” tarafından Yunanistan’da yaşayan Ermenilere yapılan gönüllü olarak “orduya katılın” çağrısına kulak veren Ermeni asıllılar ve milliyetçi kesimden Yunanlların içinde Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde paralı asker olarak görev yapmış olanlar da bulunuyor.

Yunan basınında çıkan bir haber-röportajda, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde paralı asker olarak görev yapmış olan 39 yaşlarında bir Yunanlıya neden Ermenistan-Azerbaycan silahlı çatışmasına gitmek istediği sorulduğunda, “Kardeşlerimize yardım etmek istiyorum, çünkü onlar Hıristiyan” dediği ifade ediliyor.

“Türk’ü ezmek istiyoruz.”

Atina’da yedek parça satışı işletmesi çalıştıran 39 yaşında Yunanlı’nın söyledikleri aynen aşağıdaki gibidir:

“Kardeşlerim olan Ermeniler’in yanında ne yüceltilmek, ne de tanınmak için savaşmayacağım, ne de savaş bittiğinde komutana gidip madalya alıp ‘bravo’ diyip bana TV’lerde boy göstermeyeceğim. Hıristiyan kardeşlerimize yardım etmek istiyorum. Ben Yunan’ım.

Karabağ’a ne zaman varacağımı tam olarak bilmiyorum. İlgililere e-posta gönderdik. Bunun ötesinde ne olacağını bilmiyorum. Ama biz Ermeni kardeşlerimize her şekilde yardım etmek istiyoruz, Türk’ü ezmek istiyoruz. Bitti artık! Haklılığımız içinde boğuluyoruz. Masum insanları öldürürler. Biz de burada Yunanistan’da “patlama” yapmasını istedik. Dua ettik. Maalesef burada hiçbir şey yapılmıyor. Herkes satılmış.

Ben Özel Kuvvetlerde Deniz Piyadeleri’nde görev yaptım. Tabii ki, nasıl silah kullanılacağını biliyorum. Tekrar söylüyorum, ben eski bir astsubayım. Ben asker değilim ve Ermenistan’da savaşmak isteyen Yunanlıların geri kalanı da Özel Kuvvetlerde bulundukları için silah kullanmayı biliyorlar. Kötü bir amaç için gitmiyoruz. Ermenilere yardım etmeye gidiyoruz, çünkü onlar Hıristiyan.

Hayır, korkmuyorum. Ben kimseden korkmuyorum. Neden korkmalıyım ki? Hayatım için mi? Ben sadece Tanrı’dan korkuyorum. Ben korkmuyorum çünkü ben eğitildim. Bana siz sanki şunu diyorsunuz; Yunanistan ile Türkiye arasında savaş çıkacağını ve ben bir lağama saklanacağımı söylemek gibi bir şeydir bu. Bakınız sıradan biriyle konuşmuyorsunuz. Söylemem gereken tek şey ve son sözlerim “Ermeni halkına iyi şanslar.

Çok büyük bir bravo. Çünkü Ermeni Tanrı’ya inanıyor, bir Hıristiyan Ortodoks olarak ve vatanını savunmak için her şeyden vazgeçiyor ve vatanının topraklarını savunmaya gidiyor.

Burada bizim ürkekler ne yapıyor? Bana söyle! Türklere ne verdiklerini çok iyi biliyorum, çünkü son yaşanan alarm ve gerilimde ben de tayakkuz altındaydım.”

Editör: TE Bilişim