Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün yayınlanan yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

“5'e 1 kala” başlıklı bir yazı kaleme alan Dilipak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştirmesi planlanan görüşmeye dair çarpıcı bir iddiada bulundu. Dilipak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede Beşar Esad'ın da olabileceğini söyledi.

Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"'Pause' için öngörülen bu 120 saatin sonunda, yani yarın, 22 Ekim’de, Erdoğan ile Putin Soçi’de masaya oturacak. Soçi’de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir. Rusların beklentisi bu yönde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Biz 1998 yılında yapılan 'Adana Mutabakatı'nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla, henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz' diyor."

DİLİPAK: ŞAM YÖNETİMİ İLE NİYE GÖRÜŞÜLMÜYOR?

Öte yandan Dilipak, yazısının bir başka bölümünde de Türkiye'nin Şam yönetimi ile görüşmesi gerektiğini ifade etti.

"Trump’ın ipiyle kuyuya inilmez" diyen Dilipak, yazısında Türkiye'nin Şam yönetimiyle neden ilişki kurmadığını şu ifadeler ile sordu.

"Madem Ankara bütün olanlara rağmen İsrail ve ABD ile temasını bir şekilde sürdürüyor, o zaman Şam yönetimi ile niye görüşmüyor?"

Editör: TE Bilişim