Çağlar Cilara'nın, "FETÖ'nün devletin içine yerleşmesinde hükümetin hiç mi sorumluluğu yok" sorusuna yanıt veren Dirliş Postası Ankara temsilcisi Taşkın, "Aldatılma var. Aldatılma yok demek çok yalnış olur" dedi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi yaşadıklarından dolayı gazi ilan etti. Taşkın ayrıca anayasadan laikliğin çıkarılmasını da savundu. 

İşte Taşkın'ın açıklamaları:

Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Taşkın, Erdoğan'ı gazi ilan etti

"İhaneti bazen farkedemeyebilirsiniz. İhanet derinden gelir. Bu ihanet inançtan geldi. Biz alnı secdeye denen insanlara güveniriz. Çünkü bizim kalbimiz temiz olduğu için biz o namaz kılan insanları temiz düşünürüz. Aldatılma var. Aldatılma yok demek çok yalnış olur. İhanetler tarih boyunca yaşanmıştır. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış en büyük ihanettir. Ama şunu unutmayalım. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bununla hiçkimse mücadele etmezdi. Bir insan bütün savaş uçakları gölgesinde gezerken, tanklar sokağa çıkmış onu ararken, askerler özel ekiple özel timle onu öldürmeye gitmişken oradan çıkıp İstanbul'a o tankların, o uçakların olduğu yere inebiliyorsa o büyük bir insandır. Bakın şahsıyla alakalı söylemiyorum, bu duruşuyla alakalı söylüyorum. Hiç yalakalık yapmıyorum, hiç kimseden de bir beklentim yok. Ama bu duruşu bizim alkışlamamız gerekiyor. Bizim böyle bir lidere ihtiyacımız vardı. Kim yapacaktı bunu. Demirel şapkasını alıp gitti, öbürü bilmem ne yaptı. Kimse bunu yapamazdı. Tek yapabilecek insandır. Çünkü bu iman gücü gerektirir. Çünkü ölümün Allah'ın elinden olduğunu bilirseniz ölüme yürürsünüz. Ve Recep Tayyip Erdoğan bunu yaptı, bu bir kahramanlıktır. İlla savaşta yaralanmayla gazi olmuyorsunuz. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece gazi olduğuna inanıyorum. Ben inanıyorum gazi olduğuna. Bir lider düşünün, o dönemde böyle bir durumda, öldürmeye giden özel ekipler var, savaş uçaklarının, tankların içinden oradan kalkıp İstanbul'a en tehlikeli bölgeye gelebiliyorsa o gazidir, o kahramandır."

Diriliş Postası Ankara temsilcisi Taşkın: "Yeni anayasada laiklik olmamalı"

Programda Cilara'nın, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, yeni anayasada laikliğin olmaması gerektiğini söylediği sözleri hatırlatması üzerine Taşkın, "Doğru, niye kıyamet kopardılar. Hani fikir özgürlüğü vardı, hani düşünce özgürlüğü vardı" yanıtını verdi. 

Laiklik olmamalı diyor musunuz sorusuna ise, "Kesinlikle. hep sorun yaşadık. Sorunu ortadan kaldırmak suç mu? Bu laiklik kelimesi, darbeler getirmişse, üniversiteden kızlar başörtülü diye atılmışsa, namaz kılan dışlanmışsa, eşi namaz kılıyor diye subaylar ordudan atılıyorsa bu bir sorun" şeklinde yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim