Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragoyannis ile 21 Şubat'ta Atina'da bir araya gelecek.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal'ın, Yunan mevkidaşı Fragoyannis ile görüşeceği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi;

Türkiye ve Yunanistan arasında ekonomi ve ticaret alanlarındaki Pozitif Gündem diyaloğu kapsamında Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sayın Sedat Önal, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragkogiannis ile 21 Şubat 2022 tarihinde Atina'da bir çalışma toplantısı gerçekleştirecektir.

Sözkonusu toplantı, Sayın Bakanımız ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın 2021 Nisan ayında Ankara’da yaptıkları görüşmede mutabık kaldıkları Pozitif Gündem girişiminin üçüncü toplantısı olacaktır. Önceki iki toplantı, 28-29 Mayıs 2021 tarihlerinde Kavala’da ve 16 Haziran 2021 tarihinde Antalya’da düzenlenmiştir.

İSTİŞARİ GÖRÜŞMELER 21 ŞUBAT'TA

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada, Yunanistan'la istişari görüşmelerin 22 Şubat'ta Atina'da yapılacağı kaydedildi.

Tek cümlelik açıklamada, "İstişari Görüşmelerin 64. turu 22 Şubat 2022 tarihinde Atina’da yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim