Said Nursi'nin son öğrencilerinden olan Mehmet Fırıncı hayatını kaybetti.

Son günlerde durumu gittikçe ağırlaşan ve böbrek rahatsızlığı da yaşayan Mehmet Fırıncı, bir süredir Bahçelievler'deki özel bir hastanede rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Fırıncı'nın vefatı üzerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dikkat çeken bir mesaj paylaşarak, yakınlarına başsağlığı diledi.

Erbaş, paylaşımuında şu ifadeleri kullandı:

"Ömrünü yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in talebesi olmaya ve inançlı nesillerin yetişmesine vakfetmiş Mehmet Fırıncı beyefendinin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet makamı Alî olsun"

AYASOFYA'YA O DA KATILMIŞTI

Mehmet Fırıncı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine cami statüsü verilen Ayasofya'daki ilk Cuma namazına katılmıştı.

MEHMET FIRINCI KİMDİR?

Mehmet Fırıncı, 1928 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice Müslim köyünde dünyaya geldi. Asıl adı Mehmet Nuri Güleç’tir. Ailece fırıncılık yaparak geçindikleri için kendisine “fırıncı abi” denilmektedir.

1950-60 yılları arasında Said Nursi’nin yanında, hizmetinde bulundu.

Sözler Yayınevi, Söz Basın, Nesil Yayınları, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı gibi hizmet eksenli çalışmaların kurucusu oldu.

Mehmet Fırıncı, Risale-i Nur’ların İngilizceye çevrilmesi ve uluslararası akademik çalışmaların yaygınlaşmasına katkı sağladı.

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç, olan Fırıncı'ya "Mehmet Fırıncı" adını Said Nursi verdi.

Editör: TE Bilişim