Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Diyanet'in sorunu çözme şeklini şöyle hicvetti:

DİYANET İşleri Başkanımız şöyle demiş:

-Deizm sapıklıktır.

-Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin buna itibar edeceğini zannetmiyorum.

Diyanet İşleri Başkanı olmak ne kadar da kolay bir iş.

Düşünsene:

Diyanet İşleri Başkanı olarak çıkıp “Deizm sapıklıktır” diyorsun...

Ve bunun üzerine deizme kayan ne kadar genç varsa hepsi...

“Diyanet İşleri Başkanımız kaydığımız deizm için sapıklık dedi oğlum... Hemen vazgeçelim bu deizmden” diye karşılık veriyor.

Bu kadar basit yani!"

Karar yazarı Akif Beki ise Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın konuya yaklaşımını şöyle eleştirdi.

Deizme nihai ve ölümcül darbeyi şöyle vurdu Hoca...

TRT Haber’e çıktı ve bu dinsizleşme akımının ipliğini pazara çıkardı.

Konuşulanları abartılı bularak başladı, asılsız şayia ve söylentilere indirgeyerek üstüne gitti.

‘Millet daha tanımıyor, anlamını bile bilmiyor, bilse yüzüne bakmaz ama bu bilgisizlikten faydalanarak deizmi allayıp pullayıp batılın propagandasında kullanan bir plan var’ diyerek, dinsizleşmenin arkasındaki gizli ve sinsi planı deşifre etti.

Gerçi Müslümanlıktan çıkıp din dışı bir müminliğe yönelmek demek zaten ama...”Deizm peygamberi inkar etmektir, hangi Müslüman peygamberi inkar ederek Müslüman kalabilir” argümanıyla köşeye sıkıştırdı deizmi.

“Yani siz bir Müslüman gence, peygamberi inkar eden bir düşünceyi niye kabul ediyorsun derseniz, böyle miymiş, deizmin anlamı bu muymuş diyeceğini görürsünüz” tespitiyle kör gözleri açtı.

Ve ‘açık konuşsunlar, deizmin ne olduğunu milletimize anlatsınlar’ şeklinde meydan okuyarak arkadaki şeytanlığın maskesini düşürdü, sapkınların ‘biteriz’ korkusuyla açık konuşmaktan niye kaçtıklarını ortaya serdi.

“Deizme kayma iddiası, gençliğimize bir iftira. Bizim milletimizin hiçbir ferdi sapık ve batıl bir anlayışa asla itibar etmez” cümlesiyle son çiviyi de çaktı tabutuna.

Neticede, kendisinin bu tanımından sonra, hiçbir insanımızın peşinden gideceğini zannetmeyerek deizmi gömüp üstüne betonu döktü Hoca.

Editör: TE Bilişim