5 dakika etkili olan hortum etrafına zarar vermeden kayboldu. Meteoroloji’ye göre kent genelinde şiddetli yağış ve dolu bugün etkisini artıracak. Başkan Kadir Topbaş, İstanbulluları toplu taşıma kullanmaya çağırdı. Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise bu tür hava olaylarıyla daha çok karşılaşılacağını söyledi.

İstanbul’da dün sabah saatlerinde Kilyos, Sarıyer, Beykoz ve Şile’nin köylerinde sağanak ve gök gürültülü yağış etkili oldu. Yağışın şiddetli yağdığı sabah saatlerinde Beykoz Riva’da denizde hortum oluştu. Sahile yakın bir alanda meydana gelen hortum, yaklaşık 5 dakika etkili oldu.

Gazete Habertürk'ten Leyla Ünal'ın haberine göre; herhangi bir hasara yol açmayan hortumu görenlerden Gökhan Kaşoğlu korktuklarını belirterek, “Bir anda meydana geldi. Çok şükür kimseye bir şey olmadı” dedi. Sabah saatlerinde İstanbul’un kuzeyinde etkili olan yağmur öğle saatlerinde yerini parçalı bulutlu havaya bıraktı.

SAĞANAK YAĞIŞ HORTUM, DOLU UYARISI

Meteoroloji yetkilileri, bugün sabahtan itibaren İstanbul’da başlayacak sağanak ve gök gürültülü yağışların gün boyu süreceğini açıkladı.

Yağışın özellikle Anadolu yakasında etkili olacağına dikkat çeken Meteoroloji’ye göre, kentte sıcaklık 3-4 derece düşecek. Hava tahmin raporlarına göre kentte sağanak yağışın yanı sıra hortum ve dolu da etkili olacak. Şiddetli yağış Marmara Bölgesi’nin büyük bölümünü etkisi altına alacak.

Editör: TE Bilişim